Michal Demjanovič Rôzne

Najlepšie, čo priniesol týždeň: 5 článkov, ktoré u Žilinčanov zabodovali

Ani uplynulých sedem dní nebola núdza o atraktívne témy z mesta či jeho okolia. Ktoré si zaslúžia špeciálnu pozornosť? Pozrite si TOP 5!

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie, čo priniesol týždeň: 5 článkov, ktoré u Žilinčanov zabodovali
Foto: Michal Demjanovič / Zdroj: Dnes24.sk

Známy harmonikár

Skromný pán Ľudovít pochádza z Banskej Bystrice. K hudbe sa dostal prostredníctvom svojho otca, ktorý bol tiež muzikant. S kapelou prešiel západnú Európu. Už ôsmy rok hráva pre Žilinčanov na ulici. Pána Ľudovíta pozná polovica Žiliny. So svojou harmonikou, na ktorú hrá takmer každý deň, neoddeliteľne patrí k mestu.

Písali sme tu: S kapelou prešiel západnú Európu: Už ôsmy rok hráva pre Žilinčanov na ulici

Podchod pri plavárni

Podchod pri Žilinskej plavárni bol dlhé roky oblepený plagátmi a rôznymi letákmi. Za tie roky sa na stenách vytvorila niekoľko centimetrová vrstva. To sa nepáčilo mladému umelcovi z mesta Jánovi Jančárovi. Stačil dobrý nápad a výsledok veru stojí za to! Mladý umelec vyčaroval z podchodu pri plavárni hotové umeleckého dielo.

Viac informácií sme vám priniesli v článku: FOTO: Oči Žilinčanov teší NOVINKA: Zanedbaný podchod si zobral do parády umelec

Dediny, ktoré majú čo ponúknuť

Majú čo ponúknuť a možno ste v nich ešte ani neboli. Zoznámte sa bližšie s piatimi dedinami, ktoré stoja za návštevu a môžu dostať aj vás. Všetky spomenuté obce sa nachádzajú v blízkosti Žiliny.

Viac v článku: Za krásami netreba cestovať cez pol sveta: 5 dedín pri Žiline, ktoré by mal poznať každý!

Žilinské internáty

Na Žilinských internátoch prebiehajú práce. Rekonštrukcia je v plnom prúde. Po mesiacoch prác na stavenisku, vidno prvé výsledky. Boli sme sa preto pozrieť priamo na miesto. Ako to na internátoch vyzerá práve teraz a čo všetko chcú stihnúť do konca prázdnin ?

Celý článok aj zábery z rekonštrukcie nájdete tu: FOTO: Prestavba Žilinských internátov: Čo všetko chcú stihnúť do konca prázdnin ?

Rosenfeldov palác

Rosenfeldov palác je významnou architektonickou pamiatkou v Žiline, ktorá bola postavená podľa projektu architekta M. Rautera v roku 1907. Architektúrou pripomína viedenský Belvedér a je považovaný za najkrajšiu budovu v meste. Posledný rok prešiel rozsiahlou rekonštrukciou.

Viac informácií sme vám priniesli v článku: FOTO: Rosenfeldov palác po rekonštrukcii: Na aké účely bude slúžiť?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM