Michal Demjanovič Samospráva

FOTO: Prestavba žilinských internátov: Čo všetko chcú stihnúť do konca prázdnin ?

Na žilinských internátoch prebiehajú práce. Rekonštrukcia je v plnom prúde. Ako to na internátoch vyzerá práve teraz ? Prinášame vám aktuálne foto !

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Prestavba žilinských internátov: Čo všetko chcú stihnúť do konca prázdnin ?
Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako sme informovali v apríli, pri žilinských internátoch začala veľká rekonštrukcia. Ako sa pred časom pre Žilina24 vyjadril riaditeľ internátov Miroslav Stromček: „Súčasťou investície je aj rozšírenie cesty, hlavný vstup do Areálu. Teraz sa neobídu dva autá v protismere. Časť miest pri bloku 7 bude určených pre učiteľov Žilinskej univerzity – platených, aby mohli večer bezproblémovo zaparkovať,“

Aký je plán ?

„Rekonštrukcia areálu je plánovaná na 3 roky. Vstup aj s chodníkom by sme chceli ukončiť do začiatku akademického roka, taký je plán a dúfam že vyjde,„ poskytol aktuálne informácie riaditeľ internátov Miroslav Stromček. Jedná sa o jednu z najväčších investícií Žilinskej univerzity za posledné roky. „V tomto roku sa preinvestuje približne 300 000 €,“ vyhlásil pred časom riaditeľ. Výška celkovej investície je 742 980 € bez DPH.

Po mesiacoch prác na stavenisku, vidno prvé výsledky. Boli sme sa preto pozrieť priamo na miesto. V areáli momentálne pracujú desiatky robotníkov s ťažkou technikou a platia tu určité obmedzenia. Určité chodníky a parkoviská sú už hotové, inde sa práce ešte len začínajú.

Zábery nových ale aj novo-vznikajúcich chodníkov a parkovacích miest si môžete pozrieť v našej fotogalerií.

Čítajte tiež:

S kapelou prešiel západnú Európu: Už ôsmy rok hráva pre Žilinčanov na ulici

To najlepšie čo prinesie týždeň! 7 akcií, ktoré odporúčame zažiť

Rekonštrukcia chodníkov a parkovísk na Žilinských internátoch v OBRAZOCH
19
Galéria
Foto: Michal Demjanovič / Zdroj: Michal Demjanovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM