Michal Demjanovič Kultúra

FOTO: Oči Žilinčanov teší NOVINKA: Zanedbaný podchod si zobral do parády umelec

Stačil dobrý nápad a výsledok veru stojí za to! Mladý umelec vyčaroval z podchodu pri plavárni hotové umeleckého dielo. Veď pozrite sami!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Oči Žilinčanov teší NOVINKA: Zanedbaný podchod si zobral do parády umelec
Zdroj: Mesto Žilina

Podchod pri Žilinskej plavárni bol dlhé roky oblepený plagátmi a rôznymi letákmi. Za tie roky sa na stenách vytvorila niekoľko centimetrová vrstva. To sa nepáčilo mladému umelcovi z mesta Jánovi Jančárovi, ktorý prišiel s nápadom, ako pomôcť mestu s podchodom, ktorý sa nachádzal v dezolátnom stave.

Podmienky, za ktorých mala premena podchodu prebehnúť, si mesto určilo samo. Umelec súhlasil, a tak v spolupráci s mestom vznikli nové graffity v podchode v odtieňoch zelenej a modrej. Sú pekné a tematicky sa hodia k okoliu samotnej plavárne, keďže sú na nich morské motívy.

„Grafitové maľby sú už v tejto dobe svetový fenomén. Myslím si, že v tomto prevedení sú určite pre Žilinu prínosom. V mene obyvateľov mesta pánovi Jančárovi vyslovujem úprimné poďakovanie. Jeho práca sa isto stane príkladom aj pre mnoho ďalších žilinských umelcov, ktorí vedia, že grafity – ako umenie, môžu potešiť nejedno oko či ducha,“ povedal zástupca primátora Patrik Groma.

Išlo o akciu, kedy sa najprv vyčistili všetky steny podchodu. Následne sa vymaľovali podkladovým náterom a potom boli pomaľované graffitmi a street-art dielami. Pre rodáka zo Žiliny Jána Jančára išlo už v porade druhú spoluprácu s mestom. V minulosti skrášlil podchod na Ulici Matice slovenskej.

Pozrite si radikálnu zmenu v žilinskom podchode v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Víkendový PREHĽAD pre Žilinčanov. O akcie na voľné dni nebude núdza

FOTO: Prestavba Žilinských internátov: Čo všetko chcú stihnúť do konca prázdnin ?

Podchod pri Žilinskej plavárni
3
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk/Mesto Žilina
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM