Správy

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 6 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Vodné dielo Žilina

Vodné dielo Žilina bolo do prevádzky uvedené v rokoch 1997 - 1998. Leží v bezprostrednej blízkosti Žiliny a za dobu svojej existencie sa stalo obľúbeným miestom športu a relaxu pre Žilinčanov a ľudí z blízkeho okolia. Tu je 6 dôvodov, prečo sa sem oplatí ísť okúpať.

Ilustračný obrázok k článku Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 6 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na Vodné dielo Žilina
Zdroj: TASR

1. Dostupnosť a blízkosť

Na Vodné dielo Žilina sa rovnako ľahko (a rýchlo) dostanete spojom, autom, či na bicykli. Navyše, počas leta, od 1. júla do 31. augusta, počas pracovných dní, na linke č. 67, premávajú spoje zo zastávky Fatranská na Vodné dielo a späť. Spoje budú premávať v čase od 10.20 do 21.00 hod v približne 1-hodinovom intervale. Okrem toho, na pravej strane nádrže sa nachádza parkovisko pre návštevníkov, ktorí sem zavítajú na aute.

2. Cyklostrasy v okolí Vodného diela

Nadšenci cyklistiky, najmä tej horskej, určite ocenia cyklotrasy v okolí Vodného diela Žilina. Napríklad BikeKIA, ktorá spája hrady Strečno a Budatín. Potešiteľné je, že v súčasnosti prebieha asfaltizácia ďalšieho 1,1 kilometrov dlhého úseku tohto cyklochodníka. Prvý úsek tejto trasy je vyasfaltovaný od minulého roka. Alebo cyklotrasa Stečno – Polom – Stráňavy – Vodné dielo Žilina.

3. Športové vyžitie

Dlhý rovný asfaltový chodník (z oboch strán) pozdĺž vodného diela je ako stvorený pre in-line korčule. Komu nevyhovuje korčuľovanie a je mu bližší piesok, môže zavítať do eXtreme parku, hneď pri vodnom diele. Tu sa vyblázni pri volejbale, futbale, lukostreľbe, či paintball-e. A komu nestačí ani to, môže využiť novinku tohto leta lietanie nad vodou. No a pre mladšie ročníky je k dispozícii skatepark.

4. Rybolov

Ak patríte k priaznivcom lovu rýb a ste z blízkeho okolia Žiliny, určite sem niekedy zavítajte. Vo vodách vodného diela sa vyskytuje mnoho druhov rýb, avšak v úlovkoch prevláda predovšetkým kapor a nosáľ.

5. Vyhliadka

Keď už ste z toľkého kúpania sa vo vodnom diele unavení a chcete si oddýchnuť, môžete navštíviť neďalekú vyhliadku a vidieť Vodné dielo Žilina z vtáčej perspektívy. Je vybudovaná na Šibeniciach, hneď vedľa cesty I/18, zo Žiliny do Martina. Vznikla súčasne s výstavbou vodného diela. Ako na dlani z nej vidíme vodné dielo s elektrárňou, cesty, parkovisko, cyklistické cesty, odpadový kanál z elektrárne a okolitú prírodu.

6. Otužilci

Šiesty dôvod je trochu „mrazivý.“ Vodné dielo Žilina totiž patrí k miestam, kde si zaplávate aj v zime. Teda, ak vás niečo podobná láka. A ak ste členom Klubu otužilcov a priateľov zimného plávania Tučniaky Žilina. Táto žilinská parta práve v zime organizuje plávanie vo vodách vodného diela.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Romantika v bazéne pod večernou oblohou: Aha, kde v okolí Žiliny si môžete dopriať zaujímavý zážitok

Žilinčania a letné dovolenky: Aké zájazdy nakupujeme najčastejšie, takto nás vidia naše cestovky!

Mestská plaváreň štartuje letnú sezónu: Otvorila vonkajší bazén a na rade sú ďalšie

Koľko zacvaká dospelý či študent a kto má zľavu? PREHĽAD cien na kúpaliskách v Žiline a okolí

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM