Igor Petrík Správy

Mestská plaváreň štartuje letnú sezónu: Otvorila vonkajší bazén a na rade sú ďalšie

Dobrá správa pre Žilinčanov. Mestská krytá plaváreň Žilina otvorila pre verejnosť vonkajší neplavecký bazén. Už čoskoro ho však budú nasledovať aj ďalšie. Podľa hovorcu mesta tak štartuje sezóna na plavárni podľa plánu.

Ilustračný obrázok k článku Mestská plaváreň štartuje letnú sezónu: Otvorila vonkajší bazén a na rade sú ďalšie
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská krytá plaváreň Žilina od 3. júna otvorila svoje vonkajšie priestory pre širokú verejnosť. „Pre návštevníkov je už otvorený neplavecký bazén každý deň v čase od 9.00 do 18.00 hod. Plavecký bazén sa plánuje sprístupniť od 6. júna. V dňoch od 6. do 7. júna budú otvorené letné bazény v čase od 9.00 do 20.00 hod. Sprístupnenie vonkajších bazénov bude závisieť od počasia,“ povedal Pavol Čorba, hovorca mesta.

Doplnil, že letná sezóna sa vďaka priaznivému počasiu začína na žilinskej plavárni podľa plánov. „Okrem vonkajších bazénov, plaveckého, detského a bazéna pre neplavcov s toboganom, ponúka verejnosti možnosť zaplávať si v krytom bazéne a tiež masérske služby a služby solária. Na plavárni sa nachádza aj reštaurácia,“ priblížil hovorca.

Mestská krytá plaváreň Žilina sa nachádza na Ulici vysokoškolákov a zaujímavosťou je, že mala prvý krytý 50 metrový olympijský bazén v Československej republike. Prví návštevníci si mohli zaplávať už 15. júla 1963. V rokoch 1991 až 1996 prebehla kompletná rekonštrukcia plavárne.

Prečítajte si tiež:

Koľko zacvaká dospelý či študent a kto má zľavu? PREHĽAD cien na kúpaliskách v Žiline a okolí

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM