Igor Petrík Iné športy

Na Vodnom diele si užijeme novinku: Čaká nás atrakcia ako zo sci-fi filmu!

Ani vy sa už neviete dočkať, kedy sa počas horúcich dní skočíte vyblázniť a schladiť na Vodné dielo? Jednou z jeho atrakcií počas blížiacej sa letnej sezóny by sa mohlo stať "lietanie" nad vodou.

Ilustračný obrázok k článku Na Vodnom diele si užijeme novinku: Čaká nás atrakcia ako zo sci-fi filmu!
Zdroj: Dnes24.sk

Počas tohtoročnej letnej sezóny sa budú môcť Žilinčania na Vodnom diele Žilina vznášať nad vodou pomocou dvoch hydro zariadení.

„Ruksak, alebo X-Jetpacks, si založíte na chrbát a lietate. Hydro zariadenie pracuje na princípe vodných trysiek a teda cirkulácii vody. Vďaka 18 metrovej hadici, ktorá je pripojená k vodnému skútru do „ruksaku“ prúdi voda, a jej tlak vás dostane nad hladinu, možnosť až do 12 metrov,“ hovorí Patrik Kedzierski z firmy, ktorá túto atrakciu zabezpečuje.

Druhým zariadením je JetBlade. „Doska s topánkami sa pripevní na nohy, podobne ako snowboard alebo wake s rozdielom, že vás do vzduchu dostane prúd vody a je len na vašej šikovnosti ako rýchlo pôjdete lietať. Doska sa ovláda jemnými pohybmi, predovšetkým v členkoch,“ približuje Kedzierski.

Prv, než pôjdete lietať, však musíte absolvovať školenie. „Je veľmi dôležité počúvať inštruktorov a keď si budete sami sebou nad vodou istí, až na vašu žiadosť pôjdete vyššie. V prípade pádu do vody vás chráni neoprén, plavecká vesta a samozrejme prilba. Odporúčame aspoň minimálne plavecké schopnosti,“ pripomína Kedzierski.

Foto: AquaFly

Na Vodnom diele budeme v lete lietať. Čaká nás novinka
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM