Michal Demjanovič Rôzne

Žilinčanov ovládol celosvetový hit: Pokémoni priamo na Mariánskom námesti

Ulice Žiliny vraj obsadili pokémoni. Skrývajú sa na každom rohu a spustili doslova mániu. Mladým s mobilmi v ruke začal virtuálny svet presahovať do reálneho priestoru...

Ilustračný obrázok k článku Žilinčanov ovládol celosvetový hit: Pokémoni priamo na Mariánskom námesti
Foto: Pavol Kudlač / Zdroj: Dnes24.sk

Pokémon GO je mobilná hra, ktorú si môžete stiahnuť do svojho telefónu. Sprístupnená bola síce len pred niekoľkými dňami, no už za krátky čas vyvolala celosvetový ošiaľ. Netrvalo dlho, kým mobilná aplikácia zaujala aj Žilinčanov. Jej predlohou je kreslená rozprávka Pokémoni, ktorá po 20.rokoch opäť ožíva.

Princíp hry je jednoduchý. Stačí si stiahnuť hru do svojho mobilu, potom sa prechádzať s mobilom v ruke a chytať pokémonov. Schovávajú sa na rôznych miestach, našli sme ich aj v meste pod Dubňom.

S mobilom v ruke

O tom, že si mobilnú hru obľúbili aj Žilinčania, sme sa presvedčili na vlastné oči. Na Hlinkovom námestí sme stretli dvoch študentov, ktorých sme vyrušili pri pokuse o dolapenie známych rozprávkových postavičiek. ,,Aplikáciu hrám už štvrtý deň. Spočiatku som odolával a pri pohľade na mojich kamarátov som len neveriacky krútil hlavou. No po miernom presviedčaní som si hru stiahol a riadne ma to chytilo," hovorí Jakub (18) s úsmevom. Spolu ich už chytil viac ako 50.

,,Ja chodím hrávať neskoro večer, kedže dovtedy som v práci. Pokémonov mám veľmi rada. Pri hre sa mi vynára veľa spomienok z detstva, keď sme sa každý víkend tešili na nový diel. Vyrastala na tom celá naša generácia," hovorí Júlia (23), ktorá si hru veľmi pochvaľuje.

„Tak ako na väčšinu ľudí aj na mňa už doľahol fenomén zbierania pokémonov. Z počiatku som si to stiahol len zo zvedavosti, chcel som vedieť čo to ma spoločné s rozprávkou, ktorú som ako malý pozerával. Dosť ma to zaujalo, a páči sa mi, že to nie je ako väčšina hier, ktoré možno hrať zo zavretej izby. Človek pri tom musí vyjsť medzi ľudí čo je super,“ hovorí Dávid (16), ktorý zbiera pokémonov už viac ako týždeň.

Nájdu sa aj na Vlčincoch

V aplikácii sa nachádza mapa, ktorá je je prispôsobená aj Žiline a jej okoliu. Najlepšie sa chytajú v centre mesta. ,,Najviac pokémonov sa nachádza pri významnejších lokalitách v meste,„ prezradil Pavol (17). ,,Pri pamiatkach sa nachádza aj poke stop. Tam sa dajú pri vyššej úrovni pokémoni vycvičiť,“ dodáva Pavol.

,,Pokémonov väčšinou nachádzam na Vlčincoch kde bývam. No neváham za nimi ísť aj do vzdialenejších časti mesta. Je to veľmi dobrý spôsob, ako ľudí motivovať k pohybu a spoznávať zákutia mesta s jeho pamiatkami. Denne prejdem aj 10 km," smeje sa Róbert (17).

Čítajte tiež:

FOTO: Rosenfeldov palác po rekonštrukcii: Na aké účely bude slúžiť ?

FOTO: Oči Žilinčanov teší NOVINKA: Zanedbaný podchod si zobral do parády umelec

Foto: ilustračné

FOTO: Pokémoni obsadili Žilinu
7
Galéria
Foto: Pavol Kudlač / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM