Správy Správy

V Terchovej už za pár dní pribudne ďalšie atraktívne lákadlo: Veď pozrite, čo stavia obec na kopci

Terchová je známa najmä ako stredisko cestovného ruchu v regióne. Láka na podujatia naprieč celým rokom a nádherná okolitá príroda na letnú aj zimnú turistiku, či športy. A už za pár dní tam pribudne ďalšie lákadlo pre turistov.

Ilustračný obrázok k článku V Terchovej už za pár dní pribudne ďalšie atraktívne lákadlo: Veď pozrite, čo stavia obec na kopci
Zdroj: TASR

Za pár dní už bude nad Terchovou, okrem sochy Jánošíka, čnieť aj nová rozhľadňa. Obec ju stavia na kopci Oblaz a ako povedal starosta Milan Laurenčík, hotová má byť do konca septembra, pričom poskytne výhľad na Terchovú a končiare Malej Fatry či Obšivánku.

„Projekt vzniká v rámci Operačného programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika. Okrem rozhľadne na kopci, bude tam aj náučný chodník, zameraný na Národný park Malá Fatra,“ priblížil starosta. Dodal, že chodník povedie okolo nového cintorína a popri ňom budú umiestnené informačné tabule. „Bude to prepojené na webovú stránku, informácie, ktoré si ľudia prečítajú na informačnej tabuli, vzhľadom na jej rozmery, budú obšírnejšie napísané na webovej stránke,“ vysvetlil Laurenčík.

Zaujímalo nás aj, čo rozhodlo o výbere miesta pre budovanú rozhľadňu: „Je to miesto nad Terchovou, blízko pri centre, ľahko dostupné a bude to miesto na ľahkú pešiu turistiku,“ povedal starosta. Chceli sme tiež vedieť, či s rozhľadňou vzniká nová atrakcia obce: „Bude to samozrejme atrakcia obce, ale nechápal by som ju v zmysle cirkusovej atrakcie,“ uzavrel s úsmevom prvý muž obce.

Mohlo by vás zaujímať:

Terchová na fotografiách: Ako vyzeralo Jánošíkovo rodisko v priebehu rokov?

Slávny hit V slovenských dolinách vznikol v Terchovej: Jeho autor porozprával ako VIDEO

Filmový Jánošík a Terchová? 5 zaujímavostí, o ktorých ste možno ani netušili

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM