Michal Demjanovič Kultúra

Nechajte sa inšpirovať: 7 tipov ako stráviť víkend v Žiline

Víkend klope na dvere, tak kam sa vybrať? Žilina vám dáva na výber z množstva podujatí, tak neváhajte a prijmite pozvanie.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať: 7 tipov ako stráviť víkend v Žiline
Zdroj: TASR

Európska noc výskumníkov 2016

30. 9. 2016, Aupark

FESTIVAL VEDY Európska noc výskumníkov je projekt podporovaný novým rámcovým programom Európskej komisie na podporu výskumu, vývoja a inovácií – Horizon 2020, v časti – Marie Sklodowska-Curie actions. Noc výskumníkov je paralelne organizovaná v 33 štátoch Európy a hlavnou snahou komisie je pod mottom „Researchers are among us“ – Výskumníci sú medzi nami, priblížiť verejnosti výskumníkov ako „obyčajných“ ľudí s neobyčajným povolaním.

Žilina v minulosti – história pokračuje

30. 9. 2016, o 18:00, Café kupé, Žilina

Tichým svedkom žilinskej minulosti sú aj katakomby v historickom podzemí Mariánskeho námestia v Žiline. Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a Divadelný klub Makovice v spolupráci s Bratmi kapucínmi vás dňa 30.9.2016 pozývajú na divadelno-hudobné spracovanie historických udalostí s názvom Žilina v minulosti.

Žilina žije

30.09.2016 , o 19:00, Žilina

Multižánrový hudobný festival, ktorého hlavnou myšlienkou je prezentácia toho najlepšieho z mladej generácie žilinskej scény. Päť klubov v centre mesta pod Dubňom bude v priebehu jedného večera žiť hudbou. Tešiť sa môžete na koncerty, diskusie a našlapanú afterparty. To všetko za jedno vstupné.

Zdroj: TASR

Zločin a trest

30. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Adaptácia výnimočného románu o prekročení hraníc. Sám Dostojevskij ho označil ako „psychologický záznam o jednom zločine." Stredobodom mnohých hlasov, ktoré sa v románe navzájom počúvajú, či škriepia je Raskoľnikov. Mladý študent, ktorého vylúčili z univerzity, žije v krajnej biede. Zmietaný túžbou dozvedieť sa, kde sú hranice ľudských možností, odváži sa vybočiť z vyšliapaných koľají. Podľahne svojmu ľahkomyseľnému presvedčeniu o istej výnimočnosti a odváži sa v mene dobra zabiť.

Futbalový zápas Fortuna ligy

1. 10. 2016, o 17:00, Štadión MŠK Žilina

V 11. kole Fortuna ligy sa v Žiline stretnú tímy MŠK Žilina – ŽP Šport Podbrezová. Zápas začína od 17:00.

Horúca noc s rockovou republikou

1. 10. 2016, o 19:00, Smer music bar, Žilina

Smer Music Bar v spolupráci s rádiom Rocková republika pre Vás pripravil jedinečný rockový večer. V sobotu 1.10.2016 odpálime prvú Horúcu noc s Rockovou republikou v Žiline. Do tanca zahrajú: Seven Ate, GUNS N' ROSES Tribute Slovakia, DJ rádia Rocková republika.

Jana Kirschner – takmer sólo 2016

2. 10. 2016, o 20:00, Stanica Žilina Záriečie

Slovenská speváčka a skladateľka Jana Kirschner je na prahu ďalšej etapy. Skladá nové pesničky, chystá sa na najväčšie slovenské festivaly a po ročnej pauze pripravuje aj návrat na klubové pódiá. Na prelome septembra a októbra sa predstaví s celkom novým komorným programom v šiestich slovenských mestách. V novej zostave s podtitulom „Takmer sólo“.

Čítajte tiež:

Tomáš Bezdeda v rozhovore: Na hudbe ma baví kreativita, keď vytváram niečo nové, FOTO

Ján Marosz: Prioritou pre mňa bude naplniť sľuby, ktoré som dal pred voľbami

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM