Michal Demjanovič Správy

Noc výskumníkov v Žiline: Prednášky, diskusie a výstavy, ktoré zmenia váš pohľad

V závere septembra sa koná podujatie, v ktorom ide o snahu priblížiť výskumníkov verejnosti ako „obyčajných“ ľudí s neobyčajným povolaním.

Ilustračný obrázok k článku Noc výskumníkov v Žiline: Prednášky, diskusie a výstavy, ktoré zmenia váš pohľad
Zdroj: TASR

Podujatie Noc výskumníkov sa bude na Slovensku aj tento rok konať už tradične posledný septembrový piatok, ktorý pripadá na 30. 9. Minulý rok sa do festivalu vedy zapojilo takmer tisíc vedcov a výskumníkov, vyše 40 000 žiakov a študentov a všetkých podujatí sa zúčastnilo dohromady 163 200 návštev­níkov. Uvádza sa na oficiálnej stránke podujatia.

Noc výskumníkov bude prebiehať v šiestich slovenských mestách. Jedným z nich je aj Žilina. Podujatie sa bude konať piatok 30.9. 2016 v Aupark shopping center Žilina, od 9:00 do 21:00, vstup je voľný.

Pestrý program

Hlavný organizátor podujatia – Slovenská organizácia pre výskumné a vývojové aktivity za pomoci Slovenskej akadémie vied, portálu EurActiv.sk a Centra vedecko-technických informácií SR, opäť sľubuje bohatý a maximálne pestrý program, ktorý osloví všetky vekové kategórie a záujmové skupiny.

Na návštevníkov čakajú rôzne interaktívne vedecké prezentácie, prednášky, diskusie, výstavy, hudobné vystúpenia, veľkoplošné projekcie a mnohé ďalšie vstupy plné vedy i zábavy.

Špeciálnou cieľovou skupinou projektu sú deti v školskom veku, pričom dôraz je kladený predovšetkým na zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách. Dodáva organizátor na svojej stránke.

Čítajte tiež:

Na Godzone tour sa chystá vyše 19 000 mladých: Zavíta aj do Žiliny!

Žilinčanov čaká týždeň nabitý akciami. 10 lákadiel, ktoré netreba prehliadnuť

Noc výskumníkov 2015 v OBRAZOCH
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM