Michal Demjanovič Rôzne

Žilinskí študenti vedia prekvapiť: Aha, aké špeciality vyčarili na intráku! FOTO

Študenti z internátov Hliny prekvapili fotkami jedál, ktoré si sami pripravili. Pozrite sa, aké špeciality sa dajú pripraviť na dvojplatničke :)

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí študenti vedia prekvapiť: Aha, aké špeciality vyčarili na intráku! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Je všeobecne zaužívané, že študenti veľa času a energie do prípravy jedál neinvestujú. Častokrát im to neumožňujú tamojšie podmienky alebo jednoducho na prípravu zložitejšieho jedla nemajú kvôli školským povinnostiam čas.

O tom, že existujú výnimky vás presvedčí partia troch chlapcov zo žilinských internátov Hliny.

„Hlavným dôvodom pre ktorý sme sa rozhodli variť si sami je, že si myslíme, že to je výživnejšie a zdravšie ako jesť v našom študentskom stravovacom zariadení,“ hovorí s úsmevom Matúš.

„Uvedomili sme si, že variť sa človek naučí až vtedy, keď pochopí, že to nie je zložité – treba mať len predstavivosť,“ dodáva Matúš.

Zoznam jedál, ktorý si títo chlapci na internátoch uvarili je naozaj dlhý. Najviac sa však uchytil zapekaný hermelín, omeleta s plodmi mora, kuracie soté, hovädzie soté s čiernymi olivami či bryndzové halušky.

Ďalším faktorom, ktorý ma váhu na tom ako si človek vychutná jedlo je aj spôsob naservírovania. O tom, že to chlapci pochopili, a aj aplikovali, sa môžte presvedčiť v našej fotogalérii!

Ak máte aj vy fotografie či recepty jedál, s ktorými by ste sa chceli podeliť a viažu sa na internáty, neváhajte nás kontaktovať. Svoje príbehy, fotografie, či spomienky nám môžete poslať na mailovú adresu: demjanovic@global24.sk.

Čítajte tiež:

Žilinské internáty Hliny ako ich nepoznáte: Šialené nápady študentov, FOTO

FOTO: Prestavba Žilinských internátov: Čo všetko chcú stihnúť do konca prázdnin?

Špeciality žilinských študentov
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM