Hokej

Rekonštrukcia žilinského zimáku ide do finále: Aha, aké vylepšenia na štadióne urobili

Slová generálneho manažéra MsHK DOXXbet Žilina určite potešia všetkých fanúšikov žilinských vlkov. Prezradil dátum, kedy skončia rekonštrukčné práce na hokejovom štadióne.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia žilinského zimáku ide do finále: Aha, aké vylepšenia na štadióne urobili
Zdroj: Dnes24.sk

„Darí sa nám finišovať všetky práce a 20. septembra, keď nastúpime na prvý domáci zápas proti Trenčínu, bude všetko nachystané,“ povedal na tlačovej konferencii Imre Valášek, generálny manažér MsHK DOXXbet Žilina, o prebiehajúcej rekonštrukcii žilinského zimného štadióna.

„Čo sa týka samotnej rekonštrukcie, ktorá bola pomerne rozsiahla, zrekonštruovali sme vzduchotechniku v hale, náter oceľovej konštrukcie, urobili úpravy na strechách. Vymenili sme mantinely, pretože podľa nových pravidiel IIHF sú nové rozmery mantinelov,“ priblížil Valášek: „Kompletnou rekonštrukciou prechádzajú mládežnícke kabíny, všetko, čo sa týka sociálnych zariadení, verejné sociálne zariadenia pre fanúšikov. Na záver rekonštrukcie zimného štadióna prebehne obnova fasády,“ doplnil.

Podľa Patrika Gromu, 1. viceprimátora Žiliny, vymenené mantinely sú aktuálne uložené v Dopravnom podniku mesta Žilina. „Budú inštalované pravdepodobne na ZŠ Sv. Gorazda na Vlčinciach, kde poslúžia pre širokú verejnosť, bezplatne, počas jarných, letných a jesenných mesiacov. A v zime ako prírodná ľadová plocha,“ vysvetlil Groma.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM