Správy

Obnova štadióna už začína finišovať: Čo všetko sa zmení k lepšiemu na žilinskom zimáku?

Rekonštrukčné práce na Zimnom štadióne Žilina, ktoré si vyžiadal jeho nevyhovujúci stav, už začínajú finišovať. Interiérové majú byť dokončené na konci leta a práce na exteriéri na jeseň.

Ilustračný obrázok k článku Obnova štadióna už začína finišovať: Čo všetko sa zmení k lepšiemu na žilinskom zimáku?
Zdroj: Dnes24.sk

Interiérové práce na Zimnom štadióne Žilina, ktorý sa v súčasnosti rekonštruuje, by mali byť dokončené do konca augusta a exteriér bude zrekonštruovaný do konca októbra tohto roka. Ako informoval Pavol Čorba, hovorca mesta Žilina, okrem samotnej budovy zimného štadióna, bol v poslednej sezóne problémový aj chod kompresorov.

„Preto bolo nevyhnutné vykonať generálnu opravu. V súčasnosti sa opravuje aj riadiaci systém, ktorý bol zahltený poruchovými hláseniami a nedokázal riadiť strojovňu v automatickom režime. Práce neobišli ani chladiace veže, na ktorých sa menia trysky a ložiská,“ priblížil hovorca.

Podľa Čorbu sa bude zväčšovať objem nádrže na chladiacu kvapalinu a čiastkové investície sa vynakladajú na opravy bezpečnosti, ako sú dvere a svietidlá do výbušného prostredia. „Opravená bude aj strecha štadióna, vzduchotechnika v novej aj starej hale, rekonštruovaná bude železná konštrukcia štadióna, obvodový pás starej haly, obnovy sa dočkajú elektrické rozvody, toalety, šatne sprchy, či ozvučenie,“ vysvetlil hovorca a dodal, že pribudne i nový bezpečnostný kamerový systém.

Kontrolný deň dnes na Zimnom štadióne Žilina vykonali primátor Igor Choma a viceprimátor Patrik Groma.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM