Igor Petrík Rôzne

Radnica chce diskutovať o Štúrovom parku: Organizuje verejnú diskusiu

Prediskutovať plánovanú revitalizáciu parku Ľudovíta Štúra aj za účasti jej autorky a kompetentných z radnice. To je cieľom verejnej diskusie, ktorú organizuje žilinská radnica.

Ilustračný obrázok k článku Radnica chce diskutovať o Štúrovom parku: Organizuje verejnú diskusiu
Zdroj: Dnes24.sk

Žilinská radnica chce s občanmi diskutovať o plánovanej revitalizácii parku Ľudovíta Štúra. „Verejná diskusia k plánovanej revitalizácii parku Ľudovíta Štúra v Žiline sa bude konať v stredu 4. marca o 17.00 hod. na Základnej škole Vendelína Javorku (Hliny 5) v jedálni na 1. poschodí,“ informoval hovorca mesta Pavol Čorba. Dodal, že okrem kompetentných z Mestského úradu sa diskusie zúčastní a projekt revitalizácie parku predstaví jeho autorka Blanka Malá.

Park Ľudovíta Štúra sa mesto chystá kompletne vynoviť, primátor Igor Choma však upozornil, že si to vyžiada aj vyrúbanie niekoľkých stromov. „Chcem zdôrazniť, že nejdeme teraz vypíliť celý park a nanovo ho vysádzať, ale v každom prípade budú spílené niektoré stromy, najmä také, ktoré na základe dendrologického posudku vykazujú už nejaké poškodenie alebo dokonca ohrozenie pre ľudí,“ vysvetlil Choma. Prvé stromy padnú ešte počas tejto zimy, kým sa nezačne vegetačné obdobie.

Primátor doplnil, že prípravy kompletnej rekonštrukcie parku trvali päť rokov a samotná úprava potrvá približne ďalšie tri roky.

Foto: mesto Žilina

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM