Správy

Prvá sezóna cyklobusov bola úspešná: Žilinská SAD-ka chce projekt zopakovať aj o rok

Ešte pred letom Žilinská župa spoločne so Slovenskou autobusovou dopravou Žilina spustili novinku - cyklobusy. Ich sezóna je za nami a ukazuje sa, že bola úspešná, o čom hovoria aj čísla prevezených bicyklov.

Ilustračný obrázok k článku Prvá sezóna cyklobusov bola úspešná: Žilinská SAD-ka chce projekt zopakovať aj o rok
Zdroj: TASR

Cyklobusy počas prvej sezóny spolu previezli viac ako 640 bicyklov. Kým do Terchovej sa do konca leta zviezlo 100 cyklistov, smerom na Novú Bystricu ich bolo až 546. Spolu tak obe linky previezli 646 bicyklov.

„Teší ma, že v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom sa nám podarilo zaviesť autobusy pre cyklistov a turistov do atraktívnych turistických oblastí Terchovskej doliny a Bystrickej doliny na Kysuciach. Máme záujem v tomto projekte pokračovať aj v budúcom roku,“ povedal Peter Pobeha, generálny riaditeľ Slovenskej autobusovej dopravy Žilina.

Žilinská SAD-ka spolu so Žilinskou župou spustili cyklobusy v polovici júna tohto roku. Ide o špeciálne upravené autobusy, ktoré za sebou ťahajú tzv. cyklovleky, kde si cestujúci môžu odložiť bicykle. Podobnú službu ponúkajú na Slovensku len v okolí Banskej Bystrice, kde je ale spôsob prevádzky cyklobusových spojov iný, preto žilinský projekt možno považovať za jedinečný.

SAD-ka zároveň vyzýva ľudí, ak majú nápady alebo pripomienky, ako cyklobusy do budúcnosti vylepšiť, aby im napísali priamo na e-mail pripomienky@sadza.sk alebo na facebookovú stránku.

Cyklobusy majú zatiaľ úspech: Nová služba sa možno dočká aj rozšírenia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM