Igor Petrík Samospráva

Problematická križovatka v mestskej časti Rosinky: Chystá sa prestavba, toto schválili mestskí poslanci...

Križovatku v žilinskej mestskej časti čaká prestavba. Časť zdrojov zaplatí Žilinský samosprávny kraj a časťou bude stavbu spolufinancovať mesto Žilina.

Ilustračný obrázok k článku Problematická križovatka v mestskej časti Rosinky: Chystá sa prestavba, toto schválili mestskí poslanci...
Zdroj: TASR

Mesto Žilina sa bude sumou 130 603,95 eur bez DPH podieľať na spolufinancovaní prestavby križovatky v žilinskej mestskej časti Rosinky. Spolufinancovanie schválili mestskí poslanci na svojom ostatnom zasadnutí (2.11.). Ide o spoluprácu mesta Žilina a Žilinského samosprávneho kraja. Realizátorom rekonštrukciu križovatky je práve kraj, ako vlastník ciest III/01889 a III/01890, kde nová okružná križovatka vznikne. Práce by mali začať na budúci rok.

„Je to veľmi nutné urobiť, nakoľko tento smer z Vlčiniec a napojenie na Trnové je veľmi nebezpečné. Neprejde týždeň, aby tam nebola nejaká nehoda. Najviac ohrození sú práve cyklisti a veľa vecí sa touto investíciou vyrieši. Pripájanie z Trnového na Vlčince je veľký problém, ale táto križovatka, pokiaľ sa ešte zmení organizácia dopravy, veľmi pomôže občanom – aj Trnového, aj Rosiniek, aj Vlčiniec,“ povedal poslanec Jozef Juriš.

Z návrhu na schválenie investičného zámeru vyplýva, že predpokladané náklady na stavebné práce sú 405 733,44 eur bez DPH. Žilinský samosprávny kraj sa na týchto predpokladaných nákladoch bude podieľať čiastkou 250 646,99 eur bez DPH. Vlastníci vedení v styku s cestou sa budú podieľať na týchto predpokladaných nákladoch čiastkou 24 482,50 eur bez DPH. Finančné náklady na jednotlivé stavebné objekty sú len orientačné a budú spresnené po ukončení procesu verejného obstarávania na stavebné práce a stavebný dozor, na čom sa Mesto a Žilinský samosprávny kraj dohodli.

Mohlo by vás zaujímať:

Mestská rada naďalej zostáva: Žilinskí poslanci jej zrušenie neschválili

Žiline sa v prvom polroku 2015 darilo: Hospodárila s prebytkom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM