Igor Petrík Samospráva

Mestská rada naďalej zostáva: Žilinskí poslanci jej zrušenie neschválili

Mestskí poslanci na ostatnom zasadnutí rokovali o návrhu na zrušenie mestskej rady. Schválenie tohto návrhu by prinieslo mesačnú úsporu približne 405 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mestská rada naďalej zostáva: Žilinskí poslanci jej zrušenie neschválili
Zdroj: Dnes24.sk

Mestskí poslanci na svojom poslednom zasadnutí (2.11.) neschválili Návrh na zrušenie Mestskej rady v Žiline, ktorý predložil poslanec Ján Púček.

„Vzhľadom na to, že všetky materiály, ktoré sú predmetom rokovania Mestského zastupiteľstva v Žiline, sú predkladané do všetkých komisií a poslanci majú priestor na ich oboznámenie sa a prerokovanie, prehodnotenie návrhov a prijatie opatrení, je už absolútne zbytočné a duplicitné, aby sa o prerokovaných návrhoch tými istými poslancami zaoberala mestská rada,“ argumentoval Púček: „Zároveň sa z praxe ukazuje, že odporúčanie mestskej rady nebýva vždy mestským zastupiteľstvom akceptované a samotní členovia mestskej rady hlasujú na zasadnutí mestského zastupiteľstva inak ako na mestskej rade,“ doplnil.

Ako vyplýva z Návrhu na zrušenie Mestskej rady, jeho schválenie by prinieslo mesačnú úsporu cca 405 eur (odmena člena mestskej rady, plus odvody), čo predstavuje ročnú úsporu cca 4 860 eur.

Mohlo by vás zaujímať:

Žiline sa v prvom polroku 2015 darilo: Hospodárila s prebytkom

Problematická križovatka v mestskej časti Rosinky: Chystá sa prestavba, toto schválili mestskí poslanci…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM