Správy

Poďakovanie účinkujúcim aj miestnym ľuďom: Film Koza bude mať v Žiline špeciálnu premiéru

O tom, že začiatkom septembra začne svoju púť kinami film Koza, príbeh žilinského boxera, sme už písali. V našom meste ale onedlho zažijeme špeciálnu premiéru tohto snímku, aj za účasti tvorcov, žilinských rodákov.

Ilustračný obrázok k článku Poďakovanie účinkujúcim aj miestnym ľuďom: Film Koza bude mať v Žiline špeciálnu premiéru
Zdroj: Dnes24.sk

Filmovú cestu olympijského boxera za jeho poslednou prehrou – film KOZA, prídu do rodného mesta režiséra aj hlavného protagonistu uviesť tvorcovia i herci. Špeciálna žilinská premiéra za účasti delegácie sa uskutoční 11. septembra na Stanici Žilina – Záriečie.

„Žilinská premiéra je našim poďakovaním účinkujúcim a miestnym ľuďom, ktorí nám pomohli pri nakrúcaní, a je súčasne podujatím, kde by sme sa radi stretli so všetkými, ktorí nás alebo Kozu poznajú a spoločne oslávili vznik filmu KOZA,“ povedal režisér Ivan Ostrochovský.

Celkovo štyria členovia štábu pochádzajú zo Žiliny. Okrem režiséra Ivana Ostrochovského a hlavného protagonistu Petra „Kozu“ Baláža, s ktorým vyrastali na jednej ulici, aj bronzový medailista z olympijských hier v Moskve Ján Franek, ktorý sa predstaví v úlohe Kozovho trénera a kameraman Martin Kollár.

Koza je Ostrochovského hraný debut, ktorý napísal spolu so scenáristom Marekom Leščákom. Zobrazuje príbeh Petra Baláža, prezývaného Koza. Pred 20 rokmi reprezentoval Slovensko na olympiáde v Atlante, dnes žije so svojou ženou a dieťaťom na hranici chudoby. Po rokoch bez tréningov sa rozhodne starnúci olympijský boxer na invalidnom dôchodku za vidinou zárobku vyraziť na cestu za svojou poslednou prehrou. Spolu s manažérom Zvonkom sa vydávajú na “turné” naprieč Európou, v ktorom nejde o víťazstvá, ale o to, koľko úderov Koza zvládne. 

Foto, video: www.kozamovie.sk

VIDEO: Film Koza bude mať špeciálnu žilinskú premiéru
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM