Správy

Mikuášania si obľúbili komunitné vianočné stromčeky: Kde všade ich nájdeme?

Projekt, v rámci ktorého si obyvatelia mestských častí ozdobia vlastné stromčeky v uliciach, zožal úspech a pokračuje aj tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Mikuášania si obľúbili komunitné vianočné stromčeky: Kde všade ich nájdeme?
Zdroj: pixabay.com

Obyvatelia mestských častí Liptovského Mikuláša si po roku opäť môžu vyzdobiť spoločné vianočné stromčeky. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej vlani vytypovali zamestnanci úradu v každej mestskej časti jeden ihličnatý stromček. Obyvatelia budú zdobiť tie isté stromčeky, označené hviezdou na vrcholci a tabuľkou.

Výzdoba v réžii obyvateľov

„Už dva roky prežívame naše životy úplne inak, ako sme boli zvyknutí. Rovnako ako vlani, aj tentoraz budú Vianoce poznačené koronavírusom. Naším zámerom je priniesť do životov ľudí radosť a vianočnú náladu. Vlani si Mikulášania tento projekt obľúbili. Všetky komunitné stromčeky si krásne vyzdobili, boli na nich desiatky ozdôb, girlánd, vianočných gúľ a niekde dokonca zavesili aj svetielka. Verím, že znovu popustia uzdu fantázii a vytvoria si jedinečnú výzdobu,“ priblížil projekt viceprimátor Ľuboš Trizna.

Lokácia stromčekov

V mestských častiach, v ktorých stromčeky od vlani poškodili alebo vyschli, vysadí radnica nové. Obyvatelia Andíc a Beníc nájdu komunitný vianočný strom pri kultúrnom dome, pre mestské časti Bodice a Demänová bude v parku pri demänovskom kultúrnom dome. Ploštínčania si budú môcť vyzdobiť stromček pri Urbárskom dome, v Iľanove vedľa kultúrneho domu, doplnila hovorkyňa.

Stromček na komunitné zdobenie v Stošiciach sa nachádza v blízkosti nového detského ihriska, pre Podbrezinčanov a Vitálišovčanov rastie na hornej časti pešej zóny na Hruškovej ulici. V Okoličnom je pri Váhu na ulici Pobrežná. V Liptovskej Ondrašovej bude pri kultúrnom dome, v Palúdzke pri detskom ihrisku na Ulici J. Lenku. Stromčeky označené tabuľkami budú k dispozícii na zdobenie obyvateľmi mestských častí od 6. decembra, dodala Čapčíková.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Najčerstvejšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM