Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Obrázky prírody ako maľované: Neskorá jeseň v okolí Rajca vám spraví deň!

Jesenné obdobie vie byť ešte v novembri príjemne farebné a okolie Rajca je toho pekným dôkazom. Pokochajte sa s nami v neskorojesenných záberoch našej prírody.

Ilustračný obrázok k článku Obrázky prírody ako maľované: Neskorá jeseň v okolí Rajca vám spraví deň!
21
Galéria
Foto: Soňa Vanovčanová / Zdroj: zilina.dnes24.sk

Každé ročné obdobie má svoje čaro. Aj neskorá jeseň vie priniesť príjemné počasie, ktoré pookreje a „dobije baterky.“

Výhľady na hory, lúky či pasienky v neskorojesenných farbách vedia nielen potešiť oko, ale aj motivovať na prechádzku, rekreačný beh či cyklistiku po blízkom okolí.

V Rajci skutočne stačí výjsť „za humná“ a môžete stráviť čas v pokojnom prostredí, kde odhodíte starosti pracovného týždňa a „vyčistíte si“ hlavu. „Na takú kratšiu prechádzku chodievam napríklad medzi Luhy smerom do Šuje a na dlhšie sa dá prejsť popri židovskom cintoríne do Porubskej doliny,“ uviedla obyvateľka Rajca Zuzana Žideková.

Rajčania okrem prechádzok aj behajú. Vo večerných hodinách, často aj po zotmení, je možné stretnúť skupinky rekreačných bežcov alebo členov Maratón klubu Rajec. „Keď prší, chodievame behať do Porubskej doliny, lebo je tam asfalt…, no a potom taký väčší osemkilometrový okruh pomedzi Luhy smerom na Šuju, kde sa prejde na druhú stranu cesty, dobehneme do lomu, a potom ďalej ku rybníku a cez Považskobystrickú naspäť do Rajca,“ povedal nám Pavol Uhlárik z Maratón klubu Rajec.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM