Soňa Vanovčanová Správy Samospráva

Cyklotrasa Žilina, Rajecké Teplice s reálnymi kontúrami: Čo sa už schválilo?

Na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci schválili aj založenie Združenia obcí Rajecká cyklotrasa. Vieme, koľko to bude stáť a kadiaľ trasa povedie.

Ilustračný obrázok k článku Cyklotrasa Žilina, Rajecké Teplice s reálnymi kontúrami: Čo sa už schválilo?
Zdroj: TASR

Na návrh mesta poslanci podporili zámer založiť Združenie obcí Rajecká cyklotrasa, ktorého účelom je vybudovanie cyklistickej trasy spájajúcej mestá Žilina a Rajecké Teplice cez obce Lietavská Lúčka a Porúbka.

Hovorca mesta Pavol Čorba informoval, že združenie bude financované z členských príspevkov jednotlivých členov, darov či mimoriadnych vkladov. Výška príspevkov jednotlivých členov sa bude odvíjať od počtu obyvateľov danej členskej obce (vždy k 31. decembru predchádzajúceho roka, pre príslušný rok).

„Pre rok 2018 bol určený príspevok na jedného obyvateľa v sume 2 084 eura, čo pre mesto Žilina predstavuje príspevok na rok 2018 vo výške 168 900 eur (počet obyvateľov v meste Žilina k 31. 12. 2016 bol 81 041),“ uviedol Čorba.

„V súčasnosti prebieha konanie pre územné rozhodnutie na stavbu Rajecká cyklotrasa. Celkové predpokladané náklady na výstavbu Rajeckej cyklomagistrály, ktorá bude dlhá približne 14 411 metrov, sú vo výške 8 a pol milióna eur,“ upresnil hovorca mesta.

Doplnil, že hlavná cyklotrasa začína pri železničnej stanici Žilina – Záriečie, pokračuje pozdĺž areálu kasárni a železnice, končí na ulici Staničná pri autobusovej a železničnej stanici v Rajeckých Tepliciach. „Cyklomagistrála bude križovať vodné toky, pre ich prekonanie vybuduje zhotoviteľ lávky,“ povedal hovorca.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM