Michal Demjanovič Kultúra

Žilinčanov čaká týždeň nabitý akciami. 10 lákadiel, ktoré netreba prehliadnuť

Nový týždeň je tu a v Žiline a okolí opäť nebude núdza o atraktívne podujatia. Kam sa oplatí zavítať počas nadchádzajúcich siedmich dní?

Ilustračný obrázok k článku Žilinčanov čaká týždeň nabitý akciami. 10 lákadiel, ktoré netreba prehliadnuť
Zdroj: TASR

Baby Music Folk

26. 9. 2016, Park Pilates pri Bôrickom parku, Žilina

Hudobno-pohybové zážitkové kurzy pre deti a mamičky s deťmi vo veku 1–6 rokov plné piesní, rytmu, rytmiky, tanca, voľného pohybu a čarovnosti. Dotýkame sa tela a hlasu s novými prvkami cez naše korene slovenského folklóru a inej hudby

Opití

27. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Súčasný text (Opití) jedného z najznámejších súčasných ruských dramatikov, výnimočného i rozporuplného Ivana Vyrypajeva, spája niekoľko osudov v jeden večer. Čo, ak sa Boh prihovára k svetu cez tých, ktorí sú opití? Obyčajní ľudia opantaní chvíľou slobody a pravdy prežívajú v alkoholickom opojení momenty, ktoré posúvajú hranice, menia ich životy a vytvárajú množstvo komických, no mrazivo úprimných situácií.

Expedícia Budatínsky hrad

27. 9. 2016, Budatínsky hrad

6. ročník projektu alternatívnej formy vyučovania pre vopred objednané skupiny žiakov ZŠ. Žiaci sa hravou formou dozvedia niečo nové z botaniky, zoológie, drotárstva a histórie.

Štvrtky s „Chytrým kvízom“

29. 9. 2016, o 19:00, Klub Kolečko, Žilina

Zabavte sa s priateľmi. Odpovedajte ako tím. Hrajte o ceny. Zábavný program pre večerné posedenie s priateľmi, počas ktorého odpovedáte ako tím na otázky, ktoré v priebehu večera položí moderátor. Najlepšie tímy vyhrajú zaujímavé ceny.

Sitárový koncert Miloslava Kollára

29. 9. 2016, o 19:00, Dobra čajovňa, Žilina

Milí naši priatelia a priaznivci lahodných čajov a skvelej hudby, pozývame vás na sólový sitárový koncert multiinštrumen­talistu, skladateľa, cestovateľa a historika Miloslava Kollára, v príjemnom prostredí našej Dobrej čajovne, vo štvrtok 29.9.2016 o 19­.00 hod, láskavo príjmeme príspevok vo forme vstupného 4,00 eurá.

Zdroj: TASR

Óda na radosť

29. 9. 2016, o 19:00, Dom odborov, Žilina

Ludwig van Beethoven: Symfónia č. 9 d mol op. 125, Óda na radosť

Slávna Beethovenova 9. symfónia s Ódou na radosť zaznie k príležitosti slovenského predsedníctva v Rade EÚ. Unikátne orchestrálne teleso je zložené z dvoch európskych orchestrov – tvoria ho Štátny komorný orchester Žilina a poľská Sliezska filharmónia Henryka Mikołaja Góreckého z Katovíc. Oba orchestre sú zapojené do výnimočného projektu ONE® an Orchestra Network for Europe podporeného programom EÚ Kreatívna Európa.

Konfety

29. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo Žilina

Vtipná satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Vo vzájomnej, no prázdnej komunikácii, hľadajú protagonisti ventil a pochopenie pre svoju prácu. Tá sa na verejnosť dostáva v povrchnej a optimistickej for­me.

Európska noc výskumníkov 2016

30. 9. 2016, Aupark

FESTIVAL VEDY Európska noc výskumníkov je projekt podporovaný novým rámcovým programom Európskej komisie na podporu výskumu, vývoja a inovácií – Horizon 2020, v časti – Marie Sklodowska-Curie actions. Noc výskumníkov je paralelne organizovaná v 33 štátoch Európy a hlavnou snahou komisie je pod mottom „Researchers are among us“ – Výskumníci sú medzi nami, priblížiť verejnosti výskumníkov ako „obyčajných“ ľudí s neobyčajným povolaním.

Žilina v minulosti – história pokračuje

30. 9. 2016, o 18:00, Café kupé, Žilina

Tichým svedkom žilinskej minulosti sú aj katakomby v historickom podzemí Mariánskeho námestia v Žiline. Krajské kultúrne stredisko v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja a Divadelný klub Makovice v spolupráci s Bratmi kapucínmi vás dňa 30.9.2016 pozývajú na divadelno-hudobné spracovanie historických udalostí s názvom Žilina v minulosti.

Povol Prikryl, Teofil Klas

30. 9. 2016, o 17:00, Krajská knižnica, Žilina

Vážení priatelia knižnice a milovníci dobrých kníh a poézie, srdečne vás pozývame na piatkové stretnutie s dvoma zaujímavými slovenskými osobnosťami a (nielen) básnikmi Pavlom Prikrylom a Teofilom Klasom, ktoré sa bude konať dňa 30.9.2016 o 17­.00 v Krajskej knižnici v Žiline na Ul. A. Bernoláka 47. Podujatie je pripravené v rámci Týždňa kresťanskej kultúry 2016. Pavol Prikryl je slovenský básnik, publicista, novinár a v súčasnosti šéfredaktor časopisu VOX.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM