Michal Demjanovič Kultúra

Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Žiline stoja za zmienku

Relaxu nikdy nie je dosť a vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob oddychu. Prinášame vám preto prehľad desiatich podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Kliknite a nový týždeň ako na dlani: PREHĽAD akcií, ktoré v Žiline stoja za zmienku
Zdroj: TASR

Spoznaj svoj kraj – Oživme folklór v Žilinskom kraji

17. 10. 2016, o 18:30, Mestské divadlo, Žilina

Pozývame Vás na jedinečné spojenia tanca, hudby, skvelého jedla a nezabudnuteľnej folklórnej atmosféry. Príďte sa pozrieť na vystúpenie regionálnych folklórnych súborov, ochutnajte tradičné lokálne jedlá, zapojte sa do školy tanca a poseďte si pri miestnej ľudovej hudbe po podujatí.

XINDL X – TURNÉ 2016

18. 10. 2016, o 20:00, Smer music bar, Žilina

Xindl X zahrá prierez svojimi hitmi, ale tiež predstaví všetky piesne z nového albumu Kvadratúra záchranného kruhu, ktoré vydáva v septembri. Xindl X je český pesničkár, ktorý vo svojej tvorbe mieša pop s folkom a country aj hip-hopom, uznávaný je ale aj pre svoje texty. Niekoľko rokov patrí medzi najúspešnejších českých muzikantov. Za svoje dosky získal zlatú platňu, okrem toho 8 nominácií na hudobné ceny Anděl a v ankete Český Slavík cenu pre skokana roka a pre najhrávanejšiu skladbu na internete.

Akčantyrok

18. 10. 2016, o 9:00, Bábkové divadlo, Žilina

Príbeh dvoch osamelých ľudí, ktorí žijú vedľa seba tak blízko a pritom tak ďaleko. Pán Hoppy tajne obdivuje slečnu Silverovú, ale ona má oči len pre svojho korytnačieho miláčika. Ako by mohol pán Hoppy súťažiť s takým súperom?! Vymyslí skvelý plán, ktorý si však vyžaduje trochu šikovnosti, veľa trpezlivosti a celú armádu korytnačiek. Našťastie pre všetkých, láska opäť zvíťazí! Ako v rozprávke.

Konfety

18. 10. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Vtipná satirická reflexia mediálnej a politickej pretvárky. Na firemnej oslave sa stretne päť moderátorov. Každý z nich je unavený a deprimovaný tým, čo každodenne pomocou overených trikov predáva divákom. Od hviezd na počkanie až po politikov v doživotnej funkcii. Vo vzájomnej, no prázdnej komunikácii, hľadajú protagonisti ventil a pochopenie pre svoju prácu.

7&7 Tour 2016

19. 10. 2016, o 19:00, Dom odborov, Žilina

Jožko Banáš porozpráva okrem iného aj o svojej novej knihe KÓD 7, ktorú na každom koncerte pokrstí patrične vyspovedaný prizvaný hosť :-) a skupina AYA celý program “poprepletá” svojimi pesničkami v akustických úpravách, samozrejme, že aj staršími, ale aj najnovšími z nášho zatiaľ posledného CD AYA SIEDMAYA.

Zdroj: TASR

Pocta Freddiemu Mercurymu – Live forever

19. 10. 2016, o 20:00, Event house, Žilina

Hoci to znie takmer neuveriteľne, Freddie Mercury oslávi svoje 70 – te narodeniny na Slovensku! Vzdať hold legendárnemu spevákovi sa rozhodla česká formácia Queenie – world queen tribute band, ktorá reprezentuje absolútnu európsku špičku tohto žánru. Ich umenie ocenil dokonca aj Brian May, gitarista legendárnej kapely Queen, ktorý bol z ich vystúpenia nadšený.

Kata dcéra Kata

19. 10. 2016, o 19:00, Bábkové divadlo, Žilina

Lokálna žilinská fraška. Každé mesto má svoje tajomstvá, príbehy a legendy. Hovoria o nich pamätníci, rozprávajú ich rozprávači, a mnohé sú zapísané aj v mestských archívoch. Viažu sa k rôznym miestam mesta – k budovám, hradbám, námestiam, katakombám alebo úzkym uličkám. Svoje legendy má aj mesto Žilina. Tie, ktoré hovoria o žilinskom katovi sa stali inšpiráciou pre pouličné divadlo s názvom Kata dcéra kata.

Posledný recitál Marty Kubišovej

20. 10. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Legendárna speváčka s nezameniteľným hlasom sa rozhodla, že v roku 2017 ukončí spevácku kariéru. Umenie odísť je disciplína, ktorú ovláda málokto. Marta Kubišová má však v tomto ohľade jasno. Naposledy sa podelí sama o seba s divákmi prostredníctvom svojich piesní. Nenechajte si ujsť jej posledný recitál, ktorý odznie v rámci podujatia Dni nádeje 2016. Očakávajte koncert plný zrelého muzikanstva a oduševnenej ľudskosti.

Peter Pan

21. 10. 2016, o 8:45, Bábkové divadlo, Žilina

Toho strapatého chlapca, ktorý žil vo fantastickej Krajine – Nekrajine a tvrdohlavo odmietal vyrásť. Poznajú ho aj súrodenci Darlingovci – Wendy a jej mladší brat John. Peter ich pri jednej z nočných návštev odvedie na svoj ostrov snov. Neustráži ich ani psia pestúnka Nana. Peter Wendy a Johna zoznámi s bandou stratených chlapcov, kúzelnou vílou Cililink a s dcérou indiánskeho náčelníka – Tigricou Lily. Noví kamaráti prežijú na ostrove množstvo napínavých dobrodružstiev.

Bratislavské jazzové dni v Žiline

21. 10. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Štvrtý ročník slávneho bratislavského festivalu špičkových svetových a slovenských jazzových umelcov v Žiline.Najväčšia jazzová udalosť presahujúcu hranice regiónu a jej hlavný koncertný program sa uskutoční v Mestskom divadle Žilina. Sprievodné akcie – zaujímavé diskusie o jazze spojené s premietaním filmov sa uskutočnia v hudobnej kaviarni Art Café.

Čítajte tiež:

Žilinský športový víkend snov: Potešili hokejisti, futbalisti aj Sagan!

Ťahák pre návštevy, ktorý majte radšej po ruke: 7 divov Žiliny

Foto: ilustračné

Žilina v OBRAZOCH
15
Galéria
Zdroj: Matej Janík
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM