Samospráva

Žilinskí žiaci prvého stupňa sa vrátia do škôl po prázdninách: Ako to bude s škôlkami?

Žiaci prvého stupňa základných škôl (ZŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina sa vrátia do školských lavíc v stredu 7. apríla.

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí žiaci prvého stupňa sa vrátia do škôl po prázdninách: Ako to bude s škôlkami?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka bude školské vyučovanie prednostne určené pre deti a žiakov zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce.

Doplnil, že v rovnakom režime budú fungovať aj žilinské materské školy a zariadenia starostlivosti pre deti do troch rokov veku dieťaťa (detské jasle), do ktorých sa deti vrátia v utorok 6. apríla. „Materské a základné školy môžu v zmysle rozhodnutia ministra školstva umožniť vzdelávanie aj žiakom, ktorí nemajú prístup k dištančnému vyučovaniu. Spraviť tak môžu aj v tom prípade, ak ide o žiaka, ktorý sa nachádza v komplikovanej rodinnej situácii. Dôležité pritom je, aby škola postupovala v najlepšom záujme dieťaťa,“ podotkol Miškovčík.

Pokiaľ by školy otvorili brány aj týmto deťom, rozhodujúce slovo má Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Žiline. Ten musí napokon posúdiť epidemickú situáciu a možnosť plnenia požiadavky na obmedzenie mobility,“ dodal hovorca mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM