Aktualizované Správy Tlačové správy

Známy úsek zavalil OBROVSKÝ balvan: Cesta do Vrátnej doliny je už sprejazdnená, FOTO

Tak toto sa nevidí tak často. Na známu cestu v Žilinskom kraji spadol obrovský kus kameňa.

Ilustračný obrázok k článku Známy úsek zavalil OBROVSKÝ balvan: Cesta do Vrátnej doliny je už sprejazdnená, FOTO
9
Galéria

Hasiči boli v sobotu 3. apríla krátko po 5.00 hod. privolaní k popadaným skalám a stromom na ceste III/2076 vo Vrátnej doline.

Na miesto udalosti boli vyslaní hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a z hasičskej stanice v Terchovej. Zasahujúci príslušníci pomocou ťažkej techniky pomáhajú s odstraňovaním skál z vozovky a odpratávajú popadané stromy,“ informujú hasiči na sociálnej sieti.

Po dohode so starostom Terchovej a pracovníkmi správy ciest zasahujúci hasiči podľa neho vyžiadali techniku v podobe nakladača a rozbíjača skál, prostredníctvom ktorého ešte pred 09.00 h najväčšiu zo skál pracovníci rozbili.

Okolie cesty pracovníci zabezpečili tak, aby tam nedošlo k ďalšiemu prípadnému zosuvu. Hasiči predpokladajú, že k udalosti, ktorá si nevyžiadala zranenia, došlo ešte medzi 02.00 a 03.00 h, dodal Kapusniak.

Predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Erika Jurinová na sociálnej sieti pripomenula, že celý úsek, kde k zosuvu došlo, je v najvyššom stupni ochrany prírody. „Prednedávnom sme sanovali bralo z druhej strany. Mimoriadna situácia naďalej pretrváva. Dnes vidíme, že úsekov na zabezpečenie je viac,“ uviedla Jurinová. Na miesto by podľa nej mali ešte v priebehu soboty prísť i geológovia, aby posúdili stabilitu terénu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Vrátna dolina je zavalená obrovským balvanom
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM