Michal Demjanovič Rôzne

Žilina v roku 2016: 10 tém, ktoré otriasli mestom a okolím

Rok priniesol množstvo zaujímavých udalostí a ľudských príbehov. Na čo Žilinčania najviac klikali?

Ilustračný obrázok k článku Žilina v roku 2016: 10 tém, ktoré otriasli mestom a okolím
Zdroj: Dnes24.sk

Rok 2016 na udalosti nebol skúpy. Žilinčania chceli vedieť nielen smutné správy z našich ciest. Čítali aj o užitočných informáciach či zaujímavých ľuďoch. Pozrite, ktoré články si v uplynulom roku vyslúžili najviac kliknutí.

Odborníci o medveďoch v okolí Žiliny

Už máte za sebou prvú túru v sezóne alebo vás ešte len čaká? Ak ste sa už jarným lesom prešli, možno vám v hlave blysla myšlienka či náhodou na potulkách za prírodnými krásami v našej krajine nenatrafíte na neočakávaných obyvateľov lesa. Koľko je medveďov hnedých v okolí Žiliny a ako sa treba správať v ich blízkosti nám poradia odborníci zo Žiliny, ktorí s ním prichádzajú do kontaktu náročky. Medvede v našom okolí nám priblíži vedúci Poľovníckej komory v Žiline Peter Marčulinec a Michal Kalaš, riaditeľ Správy NP Malá Fatra.

Odborníci o medveďoch v okolí Žiliny: Máme ich tu požehnane!

Zdroj: TASR

Majsterka sveta Anet

Anet Šumpíková má len 19 rokov a už sa môže pochváliť parádnymi úspechmi. Kariérny vrchol v tomto športe prichádza okolo 20 roku života. Aj napriek tomu sa mladá mažoretka Anet Šumpíková rozhodla tomuto športu venovať všetko. To ako často trénuje, čo ma na tomto športe najradšej aj o jej najväčších úspechoch či sklamaniach si môžte prečítať v rozhovore.

Majsterka sveta Anet (19) zo Žiliny: Kvôli úspechu som obetovala aj školu

Otvorenie Vianočných trhov v Žiline

Vianočné trhy v Žiline začali začiatkom decembra lákať vôňou, pestrými farbami aj rozmanitosťou. Mnohým sa doslova zbiehali slinky pri všakovakých dobrotách s pestrou paletou chutí – od sladkých, cez slané až po štipľavé. Nenechali sme si ich ujsť ani my. Pozrite si, ako sme ich zaznamenali vo fotoreportáži.

Vianočné trhy v Žiline otvorené: 3 stánky, ktoré nás najviac zaujali, FOTO

Mamička v trolejbuse s dieťaťom

Mária (29) zažila v trolejbuse nepríjemnú skúsenosť. Podľa jej slov, arogantný revízor nebral ohľad na nič. Zažila deň, na ktorý by chcela, čo najskôr zabudnúť. Aká je reakcia dopravného podniku? Aj vďaka tejto udalosti pristúpilo mesto Žilina k úprave cestovného poriadku v mestskej hromadnej doprave.

Žilinčanka Mária (29) nastúpila do trolejbusu s dieťaťom, v tom revízor a…Kto spravil chybu?

Nakazené kliešte

Pokiaľ sa chystáte do prírody, treba si dávať pozor. V zeleni na nás totiž už číhajú kliešte. Obzvlášť je dobré mať oči na stopkách v lokalitách, v ktorých sa nachádzajú prírodné ohniská kliešťovej encefalitídy. Takéto miesta máme aj v okolí Žiliny.

Dajte si tam radšej pozor: LOKALITY pri Žiline, kde môžete naraziť na nakazené kliešte

Zdroj: TASR

Harmonikár Ľudovít

Pána Ľudovíta pozná polovica Žiliny. So svojou harmonikou, na ktorú hrá takmer každý deň, neoddeliteľne patrí k mestu. K hudbe sa dostal prostredníctvom svojho otca, ktorý bol tiež muzikant. V školskom veku chodil do školy na klavír. S hrou na klavír precestoval Nemecko, Švajčiarsko a Francúzsko. Dnes hráva v uliciach Žiliny už ôsmy rok.

S kapelou prešiel západnú Európu: Už ôsmy rok hráva pre Žilinčanov na ulici

Sexy Žilinčanka

Žilinčanka Denis Sihlovcová má určite nevšednú profesiu. Pracuje ako pole dance fitness inštruktorka v prvom pole dance štúdiu v Žiline. Kto by si myslel, že športové „umenie na tyči“ je len jednoduché a efektné hobby, veľmi sa mýli. Verte, že aj za týmto športom sa skrývajú roky driny. Viac nám o ňom však prezradí trénerka a zároveň sympatická blondínka Deniska.

Sexy Žilinčanka predvádza umenie, pred ktorým klobúk dole: Paráda, čo Denisa dokáže na tyči!

Zdroj: Patrícia Jarabicová

Lokality s novými radarmi

Tento článok vzbudil veľkú pozornosť aj keď z toho nakoniec nič nebolo a tender na kúpu radarov sa zrušil. Polícia a rezort vnútra sa pripravovali na poriadne radikálny krok. Na cestách po celom Slovensku malo pribudnúť množstvo radarov. Chýbať nemali nielen mobilné, ale aj stacionárne. Pozrite si, kde v Žiline a jej okolí sa mali nachdázdať.

Dôležité INFO pre každého Žilinčana: LOKALITY, kde po novom budú radary!

Slovenská zmrzlina vs talianska

Dávid má 27 rokov a žije v Žiline. Vyštudoval gastronómiu. Momentálne sa venuje výrobe a predaju svojej zmrzliny. V rozhovore vysvetlil, aký je rozdiel medzi tou slovenskou a talianskou, inak nazývanou aj Gelato. Tiež aj to, kvôli čomu má ich predajňa špecifický dizajn.

Žilinčan Dávid (27) prezradil ten rozdiel: Slovenská zmrzlina vs talianska, FOTO

Žilinčan našiel domov v Austrálii

Mohlo by sa zdať, že účtovníci sú nudnými osobnosťami. Niektorí z nás si totiž možno predstavia ulízaný účes a okuliare s hrubým rámom. Výnimka však potvrdzuje pravidlo a tou je aj Vlado Mikolaj (32) žijúci v krajine protinožcov. Okrem čísel a daňových priznaní jeho čas vypĺňajú omnoho zaujímavejšie aktivity. Nadchnutý pre krásy východnej pologule spája cestovanie s adrenalínovým športom.

Odišiel na 6 mesiacov, no býva tam už 11 rokov: Žilinčan Vlado (32) našiel svoj druhý domov v Austrálii

Zdroj: Archív Vlada Mikolaja
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM