Michal Demjanovič Rôzne

Vianočné trhy v Žiline otvorené: 3 stánky, ktoré nás najviac zaujali, FOTO

V Žiline už odštartovali vianočné trhy. Nenechali sme si ich ujsť ani my. Pozrite si, ako sme ich zaznamenali vo fotoreportáži.

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Žiline otvorené: 3 stánky, ktoré nás najviac zaujali, FOTO
32
Galéria

Vianočné trhy v Žiline už návštevníkov lákajú vôňou, pestrými farbami aj rozmanitosťou. Mnohým sa doslova zbiehajú slinky pri všakovakých dobrotách s pestrou paletou chutí – od sladkých, cez slané až po štipľavé.

K trhom patrí aj kultúrny program, ktorý odštartuje už 5. decembra, kedy sa môžte tešiť na Mikuláša a rozsvietenie vianočného stromčeka. Súčasťou adventných podujatí bude 17.12. aj Vianočný beh.

My sme sa vybrali zistiť priamo na miesto, aké stánky sú tento rok pre Žilinčanov a návštevníkov vianočných trhov pripravené. Tu je trio stánkov, ktoré nás zaujali najviac:

Špeciálný trdelník

Mnohí z nás si obľúbili vôňu a chuť tradičného trdelníka. Teraz si však môžete na vianočných trhoch v Žiline pochutiť aj na tzv. trdelníku „special“. Dá sa tu vybrať základný, škoricový, vanilkový, čokoládový, kokosový, orechový či dokonca makový trdelník. A čím je už spomínaný trdelník „special“ špeciálny?

„Špecial je výnimočný tým, že sa líši od ostatných zložením samotného cesta a tiež technologiou prípravy. V ponuke máme klasický orechový obalený z mletých orechov, špiecial Vlašské orechy sa zapražajú do skalického trdelníka priamo do cesta,“ vysvetlil s úsmevom predajca, ktorý pripravuje trdelník priamo pred očami zákazníkov. Za klasický trdelník zaplatíte 2,5 eur, za special si priplatíte o jedno euro viac.

Mastené a plnené lokše

Na Námestí Andreja Hlinku môžu vaše zmysly zlákať mastené alebo plnené lokše. Tie v rukách šikovne spracovávajú a to priamo pred očami zákazníka. „Lokše plníme kuracou pečienkou alebo masťou. Okrem toho ponúkame aj ciganskú pečienku, grilovaný oštiepok, encián, langoše a kukuricu,“ predstavili nám svoju ponuku predajcovia, ktorých nájdete na Námestí A. Hlinku.

Sekulská keramika

Svoje zastúpenie na vianočných trhoch ma aj Sekulská keramika. Všetky výrobky sa vyrábajú a maľujú ručne. Výrobný proces nie je zďaleká jednoduchý a na kvalitný produkt potrebuje poriadnu dávku trpezlivosti.

„Samotný výrobný proces priemerne trvá od začiatku až po finále približne dva týždne. Ľudia o moje výrobky majú záujem, aj to je jeden z dôvodov prečo svoje výrobky predávam v Žiline už tretí rok,“ uviedla spokojne pani Jozefína.

Spomínané stánky a vianočnú atmosféru trhov v ŽIline, si môžete pozrieť v našej priloženej fotogalérii.

V OBRAZOCH: Vianočné trhy v Žiline odštartovali
32
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM