Jozef Milan Rôzne

ZŠ Belianka: jediní štvrtácki absolventi v meste

Základná škola Belianka v Ružomberku-Bielom Potoku, tak ako ostatných osem ZŠ v meste, ukončila včera školský rok 2011/2012. Deťom sa hneď po víkende začínajú dvojmesačné letné prázdniny.

Belianka ukončila ročnú prácu tak, ako to má napísané vo svojom logu – aktívne a tvorivo. Učitelia, žiaci a rodičia po sv.omši v domácom kostole, sa zišli na školskom dvore. Slávnostné ukončenie roka bolo radostné aj smutné, nechýbali slzy. Belianka je dedinou ZŠ v meste, ktorá dnes vyprevadila svojich štvrtákov – absolventov do škôl v meste. Málotriedna škola bola pred tromi rokmi najskôr poslancami zrušená, po následnej rekonštrukcii a doplnení počtu žiakov na minimálny počet 30, prežila pod vedením riaditeľky Moniky Haluškovej ďalší úspešný rok. Na budúci školský rok majú prihlásených 33 detí. Tie ďalšie by mali byť už lepšie.

„Boli ťažké chvíle, ale boli zvládnuteľné, a keď je človek obklopení ľuďmi, ktorí chcú robiť, majú motiváciu, tak to ťažké sa ľahšie prekonáva,“ povedal Monika Halušková a spomenula zaraz úspechy školy či na mestskej olympiáde alebo okresných súťažiach, ktoré vedia školu posunúť dopredu. „Tu je to krásne, lebo je to komunitné, rodinné, keď sa niečo organizuje, nie som sama v tom, každý od mojich kolegýň po rodičov vedia zabrať.“ V budúcom školskom roku budú uvádzať tzv. CLIL – Integrované vyučovanie cudzieho jazyka a odborných predmetov. Znovu rozšíria svoju ponuku záujmových krúžkov o tanečnú prípravku – už dnes majú hru na klavír a výtvarnú výchovu.

RK zs belianka
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM