Tlačové správy

Ako Ján Lašák vo Švošove naučil deti športovať. Inšpirujte sa

Nápad, ktorý podporil skvelý hokejový brankár svojou prítomnosťou, zvýšil záujem o šport v dedine na Liptove. Vieme, ako získať 1 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Ako Ján Lašák vo Švošove naučil deti športovať. Inšpirujte sa
Zdroj: Facebook

Obec Švošov pri Ružomberku žila v novembri 2015 návštevou hokejového majstra sveta Jána Lašáka. Rodák zo Zvolena prišiel na Dolný Liptov vďaka dobrému nápadu domácich, ktorý ako víťaza letnej výzvy podporila jedna zo slovenských bánk. Výsledkom bol inšpirujúci zážitok pre deti i dospelých.

Lašák aj nový výstroj

Najmenší Švošovčania si s populárnym brankárom zahrali hokejbal a výborne sa zabavili. V albume im pribudlo niekoľko vzácnych fotiek a podpis slávnej hviezdy. Najdôležitejšie však je, že televízor a notebook vymenili za pohyb.

Potvrdzuje to aj starosta Švošova Milan Široň, ktorý v rámci letnej výzvy Raiffeisen banky predložil dobrý nápad a s podporou spoluobčanov získal peniaze na jeho realizáciu.

„Nakúpili sme výstroj pre mladých. Výsledok je taký, že prišlo veľa detí. A mnohé z nich, ktoré sa zúčastnili na akcii, sa aj zaujímavú o hokej i hokejbal,“ netají radosť ani po mesiacoch od pamätnej udalosti.

Milan Široň hovorí, že deti poctivo trénujú. Aj vďaka novému výstroju. „Už päť rokov organizujeme počas jarných prázdnin hokejbalový deň juniorov. Po športovom dni s Jánom Lašákom počet záujemcov výrazne stúpol. Efekt bol zrejmý, spropagoval sa hokejbal ako šport, deti to chytilo.“

PREČÍTAJTE SI TIEŽ: HLASUJTE: Kto sa na olympiádu obliekol najlepšie?

O deti treba bojovať

Starosta priznáva, že nadchnúť mladých Švošovčanov pre šport nebolo jednoduché. Internet a televízia sú veľké lákadlá. „O deti treba bojovať, o šport príliš záujem nemajú.“ Aj preto oceňuje grantové projekty súkromných spoločností, ktorých cieľom je motivovať mladých k pohybu a zdravému životnému štýlu.

Netradičná akcia s atraktívnym hosťom prilákala podľa starostu Švošova desiatky zvedavcov. „Boli tam aj ľudia, ktorí predtým na hokejbal nechodievali, pričom tu každý rok mávame turnaj medzi obcami z Liptova a Turca. Ján Lašák nám svojou prítomnosťou pomohol tento šport spropagovať,“ dodáva Milan Široň.

ČÍTAJTE AJ: SVET O SLOVENSKU: Francúzsky fanúšik je blázon do Sagana!

Zabojujte o 1 000 eur

Možností, ako získať financie na realizáciu dobrého nápadu je viacero. Jednu z nich opäť ponúka Raiffeisen banka. O príspevok 1 000 eur môžu požiadať materské, základné a stredné školy, mimovládne organizácie, samosprávy alebo verejnoprávne inštitúcie. Dobrý nápad treba prihlásiť do 15. augusta.

Ak zaujme a získa najviac hlasov, Raiffeisen banka poskytne financie vo výške 1 000 eur. Rozhodnúť môžete i vy.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ: Hamšík či Suárez? Ako vychovať budúceho šampióna

Raiffeisen bank Deň s Jánom Lašákom 2015 v obci Švošov
10
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM