Slávka Kellová Kultúra

Šanca pre mladých hudobníkov

Súťažná prehliadka, ktorá pomohla odštartovať kariéru dnes už známej speváčky Zuzany Smatanovej, je po dlhšej prestávke späť. Mladé kapely z celého Slovenska sa predstavia v Liptovskom Mikuláši.

Do 7. ročníka súťaže Zlatý štít Liptova sa zapojili mladé kapely z Liptova, Michaloviec, Pezinka, Dolného a Vyšného Kubína, Považskej Bystrice a Bratislavy. Spolu 5 sólových spevákov a 6 kapiel sa rozhodli konfrontovať s inými hudobnými telesami, vypočuť si názory a rady odbornej poroty a získať nahrávacie hodiny v profesionálnom štúdiu.

Najvýraznejšou osobnosťou súťaže je známa slovenská speváčka Zuzana Smatanová, ktorej kariéru odštartoval práve Zlatý štít Liptova. Po dlhšej prestávke sa organizátori rozhodli z iniciatívy nadšencov a priaznivcov súčasnej modernej hudby súťaž opäť oživiť. Mladých kapiel a muzikantov, ktorým chýba priestor na prezentáciu je aj v súčasnosti dosť a Zlatý štít Liptova im práve túto možnosť ponúka. Prehliadka kapiel sa uskutoční v sobotu 19. novembra 2011 v liptov­skomikulášskom Dome kultúry o 14:00. Spoluorganizátorom podujatia je Liptovské kultúrne stredisko a mesto Liptovský Mikuláš.

foto: LKS

zlaty stiti liptova_2011
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM