Soňa Vanovčanová Rôzne Správy

Ministerka zdravotníctva ocenila žilinskú zdravotníčku: Danka Kuricová je inšpiráciou

Cenu ministerky zdravotníctva SR si z rúk ministerky Andrey Kalavskej prevzala včera aj Danka Kuricová zo žilinskej nemocnice. Ocenenie získalo v rámci 1. ročníka slávnostného podujatia deväť významných osobností zdravotníctva.

Ilustračný obrázok k článku Ministerka zdravotníctva ocenila žilinskú zdravotníčku: Danka Kuricová je inšpiráciou
3
Galéria
Zdroj: FNsP Žilina

Ocenenie ministerky zdravotníctva získalo v rámci 1. ročníka slávnostného podujatia deväť významných osobností zdravotníctva v kategóriách lekár, sestra a iný zdravotnícky pracovník.Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline nominovala v každej oblasti dvoch pracovníkov na základe ich odbornosti, ľudského prístupu či výraznej podpory rozvoja nemocnice. Informovala o tom hovorkyňa FNsP v Žiline Lenka Záteková.

Sanitárka Danka si z Bratislavy odniesla plaketu v kategórii iný zdravotnícky pracovník. „Pani Kuricová pracuje v našej nemocnici už 24 rokov a aktuálne pôsobí ako sanitárka na urgentnom príjme. Stála pri zrode nášho moderného urgentného príjmu ešte v roku 2011 a dodnes patrí medzi zamestnancov, ktorí budujú nemocnici dobré meno,“ vyzdvihol ocenenú sanitárku medicínsky riaditeľ FNsP Žilina Igor Bízik, ktorý ju v Bratislave sprevádzal spolu s generálnym riaditeľom nemocnice Igorom Stalmaškom. „Veľmi si vážime, že ministerka zdravotníctva vybrala spomedzi desiatok navrhovaných osobností práve našu kolegyňu a takýmto spôsobom vyzdvihla jej dlhoročnú prácu. Nomináciu sme poslali práve pre každodennú námahu, obetavosť, pomoc a nasadenie, ktoré odovzdáva našej nemocnici, pacientom, ale tiež kolegom,“ zdôraznil generálny riaditeľ FNsP.

Ocenená zdravotníčka neskrývala svoje prekvapenie. „Vôbec som to nečakala, bola som veľmi prekvapená, že sa z výletu do Bratislavy stala taká krásna oslava, ktorú ešte dodnes nemôžem predýchať. Chcela by som sa poďakovať nemocnici a ministerstvu, že ma tak vysoko ocenili a chcela by som tiež vyzdvihnúť náš urgent. Poďakovať celému kolektívu, že ma tam ešte držia, pánovi primárovi, vrchnej, staničnej, všetkým doktorom a doktorkám a mojim kamarátkam,“ uviedla Danka Kuricová.

Tento rok oslávi pani Danka už 69 rokov, no jej obdivuhodná vitalita dokáže prekvapiť i mladšie kolegyne a kolegov. Podľa jej slov sa však do dôchodku zatiaľ nechystá. „Aj keď mám už svoj vek a mohla by som odpočívať na dôchodku, práca sa mi veľmi páči, i keď je náročná, no dôchodok ešte neplánujem,“ priblížila. Ako dodal i medicínsky riaditeľ žilinskej nemocnice, práca na urgentnom príjme je prepojená s ťažkými a predovšetkým neočakávanými životnými príbehmi pacientov a ich rodinných príslušníkov. „Pani Danka vie v správnej chvíli podporiť, upokojiť príbuzných, trochu zažartovať a odľahčiť situáciu, keď sa to dá. Dopredu ženie aj nových kolegov a mladú generáciu, pre ktorú je inšpiráciou. Ľudský rozmer, ktorý vnáša na urgentný príjem, je nesmierne cenný,“ doplnil I. Bízik.

„V našej nemocnici pracujú skvelí ľudia, o ktorých možno nie je vždy toľko počuť a nie vždy dostávajú toľko vďaky, koľko by si skutočne zaslúžili, keďže dnes je, bohužiaľ, modernejšie a výnosnejšie prezentovať len negatívne veci. My si však nadovšetko ceníme prácu každého jedného nášho zamestnanca, ktorý ju vykonáva naplno, a keď to bude možné, vždy využijeme možnosť, aby sme sa mohli aj takýmto spôsobom poďakovať,“ uzavrel I. Stalmašek.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM