Michal Demjanovič Správy

Žilinský mestský polmaratón sa blíži: Zoznam a mapa ulíc s obmedzením, FOTO

Štart je na programe v sobotu 17.9.2016 o 14:00 na Hlinkovom námestí. Tohto roku sa očakáva, že sa prekoná účastnícky rekord a mestom pobeží približne 400 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Žilinský mestský polmaratón sa blíži: Zoznam a mapa ulíc s obmedzením, FOTO
Zdroj: TASR

V sobotu sa musíme pripraviť na obmedzenia, ktoré zo sebou prináša podujatie Žilinský mestský polmaratón. Ten sa bude konať túto sobotu 17. septembra 2016.Trať povedie Horným aj Dolným valom v historickom centre Žiliny. Minuloročný rekord účastníkov je 332 bežcov. Uvádza oficiálna stránka polmaratónu. Tohto roku sa očakáva, že rekord bude prekonaný a polmaratón pobeží približne 400 ľudí. Informáciu priniesol hovorca mesta Žilina.

Mesto informuje obyvateľov a prosí o trpezlivosť. „Prosíme o trpezlivosť a porozumenie pri parkovaní na uliciach M. R. Štefánika, Republiky, Jána Reka, Pivovarská, Horný Val, Burianova medzierka v čase od 10.00 hod. do 17.00 hod," informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

Môže vás zaujímať Ako a kde behať? Rady pre začiatočníkov, kalendár behov aj pre pokročilých a kde behať? Rady pre začiatočníkov, kalendár behov aj pre pokročilých

Podujatie sa bude konať v čase od 14.00 do 17.00 hodiny na trase Námestie Andreja Hlinku (štart), ul. M. R. Štefánika, ul. Kukučínova, ul. Republiky, ul. Pivovarská, ul. Jána Reka, Námestie obetí komunizmu, ul. Na bráne, ul. Horný Val, ul. Burianova medzieka, Mariánske námestie, ul. Štúrova, ul. Horný Val, ul. Dolný Val, ul. J. Kalinčiaka, Mariánske námestie, Farská ulička, Farské schody, ul. Národná, ul. P.O.Hviezdoslava, ul. Kysucká, ul. Železničná, Námestie hrdinov, ul. Dolná (cesta II/583), ul. Poľná, ul. Uhoľná, ul. Kysucká, ul. P.O.Hviezdoslava, ul. Národná, Námestie Andreja Hlinu (cieľ).

„Športové podujatie sa uskutoční bez vylúčenia cestnej premávky a trasa bude vyznačená dočasným dopravným značením. Polícia žiada motoristov prechádzajúcich ulicami po ktorých povedie trasa, aby rešpektovali pokyny usporiadateľov podujatia a dočasné dopravné značenie," konkretizovala obmedenia hovorkyňa KR PZ v Žiline, Jana Balogová.

Čítajte tiež:

Žilinský polmaratón už čoskoro: Prihlášky aj online, padne rekord?

Kam na výlet: 5 hradov neďaleko Žiliny, ktoré stoja za návštevu!

Foto: ilustračné

Mapa polmaratónu
2
Galéria
Zdroj: Mesto Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM