Zuzana Gadušová Krimi

Žilinskí policajti v akcii: Bulhari v meste upevňovali na bankomat čítačku kariet!

Žilinská polícia musela zasahovať. V rukách mužov zákona skončili dvaja mladíci z Bulharska. Na nich upozornili náhodní okoloidúci, ktorí zavolali policajtov. Podľa polície títo dvaja mladí muži na Národnej ulici upevňovali čítačku kariet na bankomat!

Ilustračný obrázok k článku Žilinskí policajti v akcii: Bulhari v meste upevňovali na bankomat čítačku kariet!
Zdroj: Dnes24.sk

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina – východ obvinil 23-ročného Petara a 24-ročného Emila pochádzajúcich z Bulharska z prečinu neoprávneného vyrobenia a používanie platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty v spolupáchateľstve.

Na bankomat mladíci podľa polície upevňovali čítačku kariet. „Obvinení muži v piatok 19. septembra predpoludním v Žiline, na ulici Národnej, na bankomat umiestnili zariadenie, ktoré slúži na získanie údajov z platobnej karty a odčítanie PIN kódu (tzv. skimmer). Obvinení muži na seba upozornili podozrivou manipuláciou pri bankomate. Toho si všimli náhodní okoloidúci, ktorí ihneď kontaktovali políciu. Následne obaja muži skončili v rukách žilinských kriminalistov, ktorí ich zadržali a predviedli na policajný útvar,“ vysvetlil Moravčík.

Mužom z Bulharska hrozí teraz väzenie. „Poverený príslušník Policajného zboru na oboch obvinených mužov spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvineným mužom, hrozí v prípade dokázania viny, trest odňatia slobody až na tri roky,“ dodal Moravčík.

Mužom z cudziny padol v Žiline do oka bankomat
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM