Jozef Legéň Správy

Žilinčania si skultúrnili lesopark: Pomáhal aj primátor

Sobotňajší deň bol patril čisteniu jedného z mála lesov čo v Žiline sú. Okrem skultúrnenia starej časti lesoparku sa po prvý krát čistila aj dolná časť na sídlisku Vlčince.

Ilustračný obrázok k článku Žilinčania si skultúrnili lesopark: Pomáhal aj primátor
Zdroj: TASR

Žilinčania včera v rámci jarného čistenia Lesoparku Chrasť prvýkrát čistili aj jeho dolnú časť na sídlisku Vlčince. „Je tam nová časť lesoparku, ktorú sme skultúrnili. Urobili sme nové chodníky a je tam nová výsadba. Dnes sa tam prvýkrát robí rojnica a pokračuje smerom do starého lesoparku,“ povedal po otvorení Jarného čistenia primátor Žiliny Igor Choma.

Každoročne rastúci záujem o čistenie lesoparku považuje za dobrú správu. „Dnes je tam obrovské množstvo mladých ľudí, turistov, hokejistov, hokejistiek, ale aj veľa obyvateľov Žiliny. Veľmi to oceňujem a chcem im poďakovať, že majú záujem pomôcť pri čistení tých málo lesov, ktoré v Žiline máme,“ skonštatoval žilinský primátor.

Zdôraznil, že v lesoparku na ploche 2700 hektárov je stále čo zveľaďovať a vylepšovať. „A sprístupňovať ľuďom, pretože niektoré miesta sú do dnešného dňa neprístupné alebo málo prístupné. Je spracovaný predbežný plán, ako by lesopark mohol za pár rokov vyzerať. Založili sme aj nadáciu Lesopark. Od tohto roka do nej môžu prichádzať peniaze a dary, ktoré chceme využiť len v lesoparku,“ dodal Choma.

foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM