Adela Fruckova Rôzne

Zaujímavosť, o ktorej asi ani vôbec netušíte: Kto z vás vie TOTO o Žilinčanoch?

Vravíte si, že o Žiline a jej obyvateľoch určite viete všetko? Možno už o pár sekúnd zistíte, že sa mýlite. A o údajoch, na ktoré sme sa pozreli, ste nemali šajnu ani ak ste lokálpatriot :)

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť, o ktorej asi ani vôbec netušíte: Kto z vás vie TOTO o Žilinčanoch?
Zdroj: TASR

Štatistiky hovoria jasnou rečou. V Žiline každý rok ľudí ubúda, hoci detí sa vlani narodilo viac. Viete však napríklad, aký vek majú ľudia v našom meste najčastejšie? To si zrejme nemáte šancu ani len tipnúť. My sme sa práve na toto pozreli.

Podľa informácií z elektronickej verejnej správy mesta Žilina, na začiatku roku 2015 žilo v Žiline 83 557 obyvateľov, čo je o oproti roku 2014 pokles o 147 obyvateľov. My sme však boli zvedaví, aký vek majú ľudia v Žiline najčastejšie. Vedzte preto, že ak máte práve 36 rokov, patríte k skupine ľudí, ktorých je v meste najviac. Až 1 579 ľudí žijúcich v Žiline má práve tento vek. Z toho je 813 mužov v tomto veku a 766 žien.

Pre zaujímavosť, druhým najčastejším vekom disponujú obyvatelia Žiliny, ktorí majú 37 rokov a na treťom mieste sú 30-roční. Z pohľadu vekovej štruktúry sa najviac Žilinčanov nachádza v produktívnom veku od 18 rokov do dôchodkového veku, ktorých je viac ako 49 000. A ak ste zvedaví na počet obyvateľov v meste v roku 2016, tak ten sa začal meniť hneď v priebehu prvého mesiaca. Už teraz môžeme povedať, že klesá smerom dole. K januáru 2016 sa počet obyvateľov mesta znížil na 83 521.

Niektorí obyvatelia Žiliny majú aj zaujímavé krstné mená, veď medzi ženami sa napríklad objavuje Chanel, Zoe, Mia, Darja, Marína, Tamia, Rossella. Muži však takisto vôbec nezaostávajú a k 31. decembru 2015 mesto Žilina eviduje aj mená ako napríklad Eliáš, Timur či Rafael.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Kuriozita v Žiline, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na týchto uliciach :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM