Igor Petrík Rôzne

Začiatok prázdnin: Žilinskí rodičia to riešia rôzne, deti sa tešia, ale čo VY?

V utorok posledný krát v tomto školskom roku zasadnú do školských lavíc. Prichádzajú dva mesiace bezstarostného ničnerobenia a radosti. Pre rodičov však toto obdobie až také radostné nie je. Mnohí majú hlavu v smútku z toho, ako sa počas voľných dní o svoje ratolesti postarať.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok prázdnin: Žilinskí rodičia to riešia rôzne, deti sa tešia, ale čo VY?
Zdroj: TASR

Dnes sa brány škôl v tomto školskom roku otvorili posledný krát. Deti sa už tešia na vytúžené prázdniny, rodičov čaká ťažká úloha, ako zabezpečiť na dva mesiace voľna svojim ratolestiam dozor a program. Ako ukázala naša anketa, niektorí rodičia to riešili prihlásením svojej ratolesti do prímestského tábora, iní zas dovolenkou, alebo zverením potomka do opatery starých rodičov.

„Pre nás je jedinou výhodou, že ja pracujem od rána a poobede sa vraciam. Manžel robí poobedné, takže to máme pekne podelené. Keby nie, neviem, ako by sme to riešili,“ netajila Ivana (33).

„Využili sme, tak ako každý rok, prihlásiť dcéru do prímestského tábora.Tam sa prebaví, my s manželkou sme zatiaľ v práci. Škoda, že je to iba dvojtýždenný tábor,„ usmieva sa Matúš (31). "Ale pre pracujúcich ako my je už aj toto veľká pomoc a spôsob, ako nájsť deťom program a nemusieť sa obávať, čo s nimi počas dňa,“ dodal.

Naopak, veľký problém, kam s deťmi cez prázdniny, nemá Ivana (30). „Ako vždy, pomôžu starí rodičia. Či už z manželovej strany, alebo moji rodičia. Ani si neviem predstaviť, čo by to bolo, keby sme ich nemali. Aspoň teraz, keď treba riešiť robotu a sú malé. Už keď vyrastú, trochu sa nám s mužom uľaví,“ povedala.

Starosť, ako vyplniť deťom čas počas dvoj mesačného voľna, nemá ani Júlia (36). „Beriem si dvojtýždňovú dovolenku, v júli, s deckami určite pôjdeme na kúpaliská, alebo už niečo vymyslím. Začiatkom augusta má zas dovolenku manžel, takže sa "stráže“ vymenia. A pomôžu aj starí rodičia," prezradila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM