Michal Demjanovič Kultúra

ZÁBERY, z ktorých tuhne krv v žilách: 150 zombíkov v uliciach Žiliny :)

Štvrtý ročník Zombie walk je za nami. Netradičný sprievod sa teší čoraz väčšiemu záujmu ľudí. Pozrite, ako to vyzeralo v uliciach Žiliny.

Ilustračný obrázok k článku ZÁBERY, z ktorých tuhne krv v žilách: 150 zombíkov v uliciach Žiliny :)
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiline sa 29.10. v sobotu konal už štvrtý ročník podujatia s názvom Zombie walk. Túto akciu organizujú mladí ľudia zo Žiliny, ktorí sa inšpirovali zahraničím. Tento rok sa akcie zúčastnilo približne 200 ľudí. Trasa viedla od železničnej stanice cez centrum mesta až ku stanici Žilina-Záriečie.

Organizátori a účastníci sprievodu sa stretli s pozitívnymi aj negatívnymi ohlasmi. „Väčšinou však boli ľudia nadšení, že sa deje niečo nové v Žiline. Je to niečo čo nevidíte len tak hocikedy, preto je to hlavne pre mladých ľudí lákavé a zaujímavé. Nájdu sa ale aj ľudia zo starších ročníkov, ktorí nás podporujú a radi sa prídu buď pozrieť, alebo sa tiež zapoja do sprievodu,“ uviedla jedna z organizátoriek sprievodu Natália Mendrejová.

Veľa ľudí skrz svoje masky ukázali aj svoju umeleckú stránku. „Mňa samú vďaka Zombie Walku zlákalo umenie Face-paintingu a venujem sa mu čím ďalej tým viac. Negatívne reakcie sa týkali komentárov typu: nectíte si naše sviatky, opičíte sa po amerike a pod. Čo v skutočnosti nie je vôbec náš zámer. Vôbec sme nechceli urážať naše sviatky a tradície. Je to len zábava a spôsob ako sa prejaviť,“ uviedla k reakciám Natália.

Organizátorov veľmi potešilo, že videli množstvo ľudí, ktorí sa prišli na sprievod do mesta pozrieť. „Bolo super vidieť, že sa o akcií dozvedá čím viac ľudí. Som rada, že o Zombie Walk rastie záujem každým rokom. Určite plánujeme v Zombie Walku pokračovať, a dúfam že bude pribúdať stále viac priaznivcov,“ dodala.

Ako vyzeral sprievod si môžte pozrieť v našej fotogalérii!

Foto: Adam Rajčan/Tomáš Ladecký

FOTO: Zombie walk (2016) v uliciach mesta Žilina
28
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM