Igor Petrík Kultúra

Víkend klope na dvere, prichádza čas na relax: Kde v Žiline môžete vyraziť za oddychom?

Výstavy, koncerty, či predstavenia. Aj tento víkend je bohatý na akcie, stačí si vybrať. Prinášame prehľad víkendových podujatí v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku Víkend klope na dvere, prichádza čas na relax: Kde v Žiline môžete vyraziť za oddychom?
Zdroj: Dnes24.sk

Z piatkových akcií treba vypichnúť prehliadku podzemných priestorov, tzv. „katakomb“ pod Kostolom Obrátenia sv. Pavla Apoštola (Sirotárskym kostolom). Záujemcovia o prehliadku sa môžu prihlásiť na jeden z dvoch vstupov – prvý o 17.00 a druhý o 18.00 hod. Stretnutie bude na Mariánskom námestí pred predajňou Lúč. Na prehliadku je potrebné vopred sa prihlásiť v Turistickej informačnej kancelárií mesta Žilina.

V rovnaký deň sa predstaví aj skupina FRAGILE, zložená z populárnych osobností, známych z rôznych televíznych seriálov, divadelných, muzikálových produkcií či TV show a to v Mestskom divadle Žilina o 19.00 hod.

V Dome umenia Fatra začína o 19.00 hod. NOVOROČNÝ KONCERT „STRAUSS FAMILY.” Na novoročných koncertoch zaznejú diela, ktoré skomponovali príslušníci slávnej viedenskej dynastie Straussovcov – otec Johann Strauss a jeho traja synovia Johann, Josef a Eduard. Populárne aj menej známe valčíky či roztopašné polky vytvoria atmosféru vznešenej Viedne 19. storočia.

Rovnako o 19.00 hod. štartuje v Dome odborov koncert INÉ KAFÉ – 20 ROKOV NEVHODNÍ TOUR 2015 na ktorom vystúpia aj ich hudobní hostia – kapely Zoči Voči a Rybičky 48.

Na Stanici Žilina – Záriečie môžete navštíviť koncert Modré hory& Roland Kánik. Dvojicu raperov Modré hory doplní na klavíri Roland Kánik, autor hudobných podkladov ku viacerým skladbám Modrých hôr. Začiatok je o 20.00 hod.

Vo foyer úradu Žilinského samosprávneho kraja je oddnes až do 6. Februára sprístupnená výstava fotografií z plenéru Východ – Západ. Na výstave prezentujú svoje fotografie z plenéra v Žilinskom kraji neprofesionálni fotografi z piatich štátov – Ukrajina, Bielorusko, Poľsko, Česko a Slovensko.

Sobotné popoludnie na Stanica Žilina-Záriečie bude patriť akcii Kino Kukadlo: Animáčky zo Zlína. Komentovaná projekcia krátkych animovaných filmov z produkcie študentov Univerzity Tomáša Baťu v Zlíne, po ktorej nasleduje rodinná dielňa animovaného filmu je vhodné pre deti od 5 rokov. Začiatok je o 15.00 hod.

Opití, to je názov divadelnej hry, v ktorej obyčajní ľudia, opantaní chvíľou slobody a pravdy, prežívajú v alkoholickom opojení momenty, ktoré posúvajú hranice, menia ich životy a vytvárajú množstvo komických, no mrazivo úprimných situácií… Uvedie Mestské divadlo Žilina, v sobotu o 19.00 hod.

V nedeľu o 16.00 hod. pripravilo Bábkové divadlo Žilina program pre deti s názvom Zvedavý sloník.

Hudobnú rozprávku Peter a vlk, ktorú skomponoval známy ruský skladateľ Sergej Prokofiev pre najmladších poslucháčov uvedie Dom umenia Fatra, v nedeľu o 16.00 hod.

Chcete urobiť párty a nie ste si istí ako má vyzerať vegánske menu? tak sa nechajte inšpirovať na Stanici Žilina – Záriečie, kde pripravili Párty Vegánska nedeľa. Začiatok akcie je o 17.00 hod.

Naše víkendové tipy uzavrie nedeľná SNOW SHOW 2015 v lyžiarskom stredisku Vrátna. Čaká na Vás bohatý program: testovanie vozidiel Škoda, testovanie lyžiarskych prilieb a okuliarov BOLLÉ zadarmo, beh v snežniciach… Podujatie moderuje Tomaggio – moderátor Rádia Anténa Rock.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM