Jaroslav Dodok Tlačové správy

VIDEO: Životné príbehy staršej generácie na filmovom plátne: Ako to dokázali?

Na prvý pohľad možno len “obyčajní” ľudia z dediny, pre tvorcov filmu však vzácne osobnosti, ktoré majú čo povedať nielen mladšej generácii.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Životné príbehy staršej generácie na filmovom plátne: Ako to dokázali?
Zdroj: Akotodokazali.sk

Mladí dokumentaristi prinášajú na filmové plátno unikátny projekt, ktorý vznikal počas uplynulých troch rokov. Dokumentárny film s názvom AKO TO DOKÁZALI zachytáva silné príbehy zo života najstarších obyvateľov obce Štiavnik a Hvozdnica.

Účinkujúci sú na prvý pohľad len “obyčajní” ľudia z dediny. ,,Pre nás však vzácne osobnosti so silnými životnými príbehmi, ktoré majú čo povedať dnešnému svetu. Už od detstva sa museli učiť práci na gazdovstve a niektorí z nich prevziať pri odchode svojich rodičov za prácou plnú zodpovednosť za chod domácnosti a celého hospodárstva. Ich životy boli poznačené biedou, Prvou a Druhou svetovou vojnou, komunizmom, no zároveň i radosťou, ktorú čerpali zo spoločnej práce, spevu, zábavy a silnej viery," zhodujú sa tvorcovia.

Za filmom stojí tím mladých ľudí, ktorí sa rozhodol využiť svoje talenty a skúsenosti na autentické zachytenie histórie. O réžiu a dramaturgiu sa postaral Juraj Jakubík, o kameru a strih Matej Slávik.

Premiéra nového dokumentárneho filmu AKO TO DOKÁZALI sa uskutoční 11.12. 2016 o 15:30 v kine Mier v Považskej Bystrici. Súčasťou programu bude i krátky koncert. V programe účinkujú: Ľudová hudba a mužská a ženská spevácka zložka FSk Javorníček, speváčka Paulína Piláciková z FS Považan.

Viac informácii nájdete na webstránke projektu: www.akotodokazali.sk

Ako to dokázali
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM