Správy

Verejná lekáreň v žilinskej nemocnici funguje už pol roka: Kam smeruje zisk z predaja?

Už šesť mesiacov si môžu pacienti fakultnej nemocnice vyzdvihnúť svoje lieky vo verejnej lekárni. Za toto obdobie sa nedostala do straty.

Ilustračný obrázok k článku Verejná lekáreň v žilinskej nemocnici funguje už pol roka: Kam smeruje zisk z predaja?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Pacienti Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline si už viac ako pol roka môžu vyzdvihnúť lieky vo verejnej lekárni na prízemí v budove polikliniky, ktorej prevádzkovateľom je fakultná nemocnica. Informovala hovorkyňa nemocnice Viera Jurčiová.

„Jedným z cieľov otvorenia verejnej lekárne bolo skvalitniť služby pacientom, ktorí navštívia nemocnicu. Ale aj získať dodatočné finančné prostriedky pre nemocnicu,“ uviedol námestník riaditeľa FNsP pre zdravotnú starostlivosť Roman Mráz.

Podľa Jurčiovej zabezpečuje ambulantnú starostlivosť vo fakultnej nemocnici 64 odborných ambulancií, preto je i viac výdajov liekov na recept.„Deväťde­siat percent zákazníkov tvoria pacienti, ktorí prichádzajú s receptami a doplnkový predaj je minimálny. Viac výdajov na recept je podmienených i dobrou polohou,“ doplnila vedúca farmaceutka verejnej lekárne Daniela Mekiňová.

V lekárni pracuje šesť zamestnancov – traja farmaceuti, dve farmaceutické laborantky a jeden pomocný pracovník v zdravotníctve. „Za prvý polrok prevádzky nie je lekáreň v strate. Zisk, ktorý vyprodukuje, pôjde späť do nemocnice. Manažment rozhodne, či bude smerovať do nákupu liekov, špeciálneho zdravotného materiálu alebo do materiálno-technického a prístrojového vybavenia. Nemocnica zároveň prevádzkuje aj nemocničnú lekáreň pre potreby pacientov na lôžkových oddeleniach,“ dodala hovorkyňa žilinskej nemocnice.

Čítajte tiež:

Rekonštrukcie chodníkov v Žiline za státisíce eur: Dočkáte sa aj na vašom sídlisku?

5 rozostavaných úsekov diaľnic pri Žiline: Ako vyzerajú termíny ich dokončenia?

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM