Jozef Legéň Kultúra

Veľký prehľad kultúrnych a športových podujatí: Kde sa tento týždeň môžete zabaviť?

Ani v posledný prázdninový týždeň sa nemusíte nudiť. Pripravili sme pre vás prehľad akcií, na ktorých určite nesmiete chýbať. Pozrite sa, čo vás v Žiline a jej okolí čaká.

Ilustračný obrázok k článku Veľký prehľad kultúrnych a športových podujatí: Kde sa tento týždeň môžete zabaviť?
Zdroj: TASR

Hudobná streda – Dychová hudba Senioranka

streda 28. augusta o 16.30 hod, Sad SNP

Dychová hudba Senioranka – Chalani ze Žiliny hrá skladby slovenských, českých a moravských autorov, ale má v svojom repertoári aj vlastné skladby a úpravy ľudových piesní. Súbor za svoju krátku dobu trvania s úspechom vystupoval na festivale Trstenská krídlovka, môže sa pochváliť aj vystúpením na festivale v poľskej Jablonke a koncertom v neďalekých kúpeľoch v Rajeckých Tepliciach.

Davová Psychóza

28.8.2013 o 21:00, Smerr PUB Žilina Jedna z najväčších slovenských punkových legiend opäť vystúpi v Žiline v Smerr Music Clube Vstupenky : predpredaj: 5,– € / na mieste: 6,– €

Beh na Dubeň – 2. ročník

29. augusta o 10.00 hod, štart v Budatíne pri ZŠ

Druhý ročník behu na Dubeň sa uskutoční s technicky náročnou, ale o to krajšou bežeckou traťou v prírode a krásnymi výhľadmi na mesto Žilina.

Hudobná rozlúčka s letom

piatok 30. augusta, Mariánske námestie

Hudobnú rozlúčku s letom si vychutnáte na Záverečnej III, ktorá sa uskutoční na Mariánskom námestí v piatok 30. augusta. Vvystúpia skupiny: AMO, The Cellmates a Chiki liki tu-a.

Medzinárodné cyklistické preteky – Cena Slovenska

30. augusta – 1. septembra

Cyklistický spolok Žilina pod záštitou primátora mesta Žilina Igora Chomu a v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom usporiada v dňoch 30. augusta – 1. septembra tradičné medzinárodné cyklistické podujatie Cena Slovenska, na ktorých sa predstavia zahraničné tímy, slovenské tímy a taktiež juniorská slovenská reprezentácia v štvoretapových pretekoch.

Dracula – nočná prehliadka na Oravskom hrade

30.8.2013, 20:00–22:00, Oravský hrad

Čaká nás vyvrcholenie sezóny a najväčšia nočná prehliadka v tomto roku, ktorá nesie už tradičný názov DRACULA. Okrem množstva strachu a zábavy Vás čaká veľkolepá ohňová šou v podaní skupiny Novus Origo a ešte omnoho viac.

Rozlúčka s prázdninovou oblohou

30.8.2013, Pozorovateľna Malý Diel

od 20:30 h pozorovanie zaujímavých objektov na oblohe

Mega disco party pod holým nebom

30.8.2013 od 19:00, Oščadnica-Dedovka

Prázdniny sú na konci, príď sa s nimi rozlúčiť ako sa patrí!! Piatok pod holým nebom na parkovisku na Dedovke. Začneme už o 19:00, hrať nám bude Dj Marco,Dj Pietro,Dj Paulo, DJ Haroo a ďalší!!

Finále Beachvolejbalovej ligy 31. august – 1. september, Námestie Andreja Hlinku

Zavŕšenie turnaja plážovej ligy prebehne priamo v centre mesta na Námestí A. Hlinku v sobotu 31. augusta a v nedeľu 1. septembra.

Medzinárodná výstava mačiek

31. august, OC Mirage

Od 10.00 do 18.00 hod.

Rozlúčka s prázdninami

31. august, Terchová

V sobotu 31. augusta sa môžete rozlúčiť s prázdninami tak, ako sa patrí, v Rezorte Drevenice Terchová.

Terchovská muzika, domáce dobroty a zábava pre deti čaká na vás v Rezorte Drevenice Terchová po celý deň. Poriadna grilovačka, vynikajúce domáce dobroty a Terchovská muzika.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM