Rôzne

V Žiline odhalili nižšiu pozitivitu: Fiabáne s JASNÝM stanoviskom k očkovaniu

Testovanie v Žiline pokračovalo aj počas druhého februárového víkendu. Otestovali tisíce ľudí, pozitívnych počítali v desiatkach.

Ilustračný obrázok k článku V Žiline odhalili nižšiu pozitivitu: Fiabáne s JASNÝM stanoviskom k očkovaniu
5
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Skríningové testovanie na ochorenie COVID-19 využilo v Žiline počas víkendu 18 072 obyvateľov. Pozitívny výsledok testu zaznamenali u 93 z nich (0,51 percenta). Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že na testovanie mohli obyvatelia využiť 12 permanentných odberných miest a 20 odberných miest, ktoré zriadilo mesto v desiatich lokalitách.

Očkovanie

V Žiline zaočkovali počas uplynulého víkendu aj prvých pedagogických zamestnancov škôl.

Okrem Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline môžu záujemcovia o vakcínu proti ochoreniu COVID-19 od soboty (13. 2.) využívať aj veľkokapacitné očkovacie centrum v športovej hale Spojenej školy na Rosinskej ceste v Žiline. „Ide o pilotný projekt, ktorého zriadenie si zobral na plecia Žilinský samosprávny kraj na základe poverenia od Ministerstva zdravotníctva SR a v spolupráci s mestom Žilina," vysvetlil Miškovčík.

Slová primátora

„Pre nás je vakcinácia veľmi dôležitá a kľúčová. Vedeli sme, že naši učitelia idú do škôl, idú učiť a potrebujeme ich chrániť. Potrebujeme mať istotu, že sa budú v našich školách cítiť bezpečne," podotkol žilinský primátor Peter Fiabáne.

Dodal, že zriadenie veľkokapacitného centra je príkladom pozitívnej spolupráce samosprávneho kraja a mesta a v rámci Slovenska ide o jediný projekt svojho druhu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy zo Žiliny

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM