Jozef Legéň Iné športy

V plaveckých pretekoch naši plavci hviezdili: Sedem titulov putuje do Žiliny

Najlepší slovenskí plavci vo veku 13 a 14 rokov sa zišli v dňoch 14.-16. júna na košickom päťdesiatmetrovom bazéne. Klub plaveckých športov Nereus Žilina reprezentovalo 19 plavcov trénerov Juraja Skopala a Edity Pavlíkovej.

Ilustračný obrázok k článku V plaveckých pretekoch naši plavci hviezdili: Sedem titulov putuje do Žiliny
Zdroj: Dnes24.sk

Táto najpočetnejšia výprava si domov odniesla 7 zlatých, 3 strieborné a 7 bronzových medailí. O tieto kovy sa pričinili predovšetkým Laura Benková, ktorá je aj juniorskou reprezentantkou Slovenska a päť štartov vo všetkých kraulových disciplínach premenila na 4 majstrovské tituly (50m, 100m, 200m, 400m voľný spôsob), jedno striebro (800m voľný spôsob). K zbierka pridala 2 bronzové za štafety. Laura sa stala aj najúspešnejšou plavkyňou v kategórii 13 ročných žiačok a opäť posunula výrazne nižšie hranicu ročníkových klubových rekordov v troch víťazných disciplínach.

Druhým najúspešnejším Žilinčanom bol David Bartáky, ktorý zvíťazil v motýlkarskych disciplínach (100m a 200m motýlik, kde padol ročníkový klubový rekord) a v obidvoch polohových pretekoch tvrdo vybojoval bronz (200m a 400m PP). V polohovej štafete výrazne dopomohol kolegom k tretiemu miestu a postaral sa oveľmi napínavý súboj klubov.

K žilinským titulom prispela aj Soňa Dobroňová na 50m voľným spôsobom. Na dvojnásobnej trati skončila druhá a veľkým prekvapením bolo taktiež druhé miesto na 400m voľný spôsob. Aj Soňa pridala dve bronzové za štafety. Ďalšie individuálne medaile získali Nina Balogová na 100m motýlik a Adam Súkeník na 50m voľný spôsob. Tieto medaile potešili o to viac, že neboli očakávané.

V štafetách si dievčatá v zložení Balogová, Benková, Dobroňová a Timková 2× vyplávali bronzové medaile a chlapci Melicher, Hálka, Bartáky, Súkeník v polohovej štafete si taktiež vystúpili na tretí stupienok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM