Barbara Dallosová Správy

U našich susedov vypukla VOJNA: Čo sa deje na Ukrajine a pred čím varuje naša polícia?

Rusko vo štvrtok začalo vojenskú operáciu na Ukrajine. Slovenskí ústavní činitelia útok tvrdo odsúdili a Ukrajine a jej obyvateľom vyjadrujú plnú podporu.

Ilustračný obrázok k článku U našich susedov vypukla VOJNA: Čo sa deje na Ukrajine a pred čím varuje naša polícia?
57
Galéria
Zdroj: TASR/AP

Smer Slovensko?

Zahraničné televízie prinášajú živé zábery kolón áut, ktoré unikajú z Ukrajiny a stoja v masívnej kolóne. Pred hraničným priechodom na Užhorode smerom na Slovensko sa vytvárajú kolóny áut ľudí, ktorí utekajú pred vojnou.

Viac sa dočítate TU:

Polícia varuje

V posledných hodinách zaznamenala zintenzívnenie aktivít rôznych účtov, stránok a skupín na sociálnej sieti Facebook, ktoré takmer každú hodinu zverejňujú statusy týkajúce sa rusko-ukrajinského konfliktu.

Viac sa dočítate TU:

Zrušené lety i vlaky

Civilné lety Bratislava – Kyjev sú pre uzavretie vzdušného priestoru Ukrajiny dočasne pozastavené, uviedla hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Zuzana Drobová. Všetky hraničné priechody s Ukrajinou sú v súčasnosti v prevádzke.

Viac sa dočítate TU:

Umierajú aj civilisti

Separatisti v Donbase postupujú, hlási Moskva. Civilisti sa vraj nemusia báť, no napriek tomu bolo niekoľko z nich počas invázie zabitých.

Viac sa dočítate TU:

Pomôcť môže každý

Peniaze z humanitárneho fondu budú použité na pomoc obetiam ozbrojeného konfliktu, ľuďom, ktorí pre vojnu opúšťajú svoje domovy, a na ochranu ohrozených jednotlivcov a rodín.

Viac sa dočítate TU:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM