Igor Petrík Správy

Títo žilinskí študenti sa určite majú čím pochváliť: Najvyššie študentské ocenenie prevzali z rúk ministra!

Najlepší študenti stredných a vysokých škôl získali ocenenie Svätého Gorazda, ako najvyššie študentské ocenenie. Tejto pocty sa dostalo aj štvorici žilinských študentov.

Ilustračný obrázok k článku Títo žilinskí študenti sa určite majú čím pochváliť: Najvyššie študentské ocenenie prevzali z rúk ministra!
Zdroj: TASR

Najvyššie študentské ocenenie aj tento rok získali najlepší študenti stredných a vysokých škôl z celého Slovenska. Pamätný list Svätého Gorazda z rúk ministra školstva Juraja Draxlera si prevzali aj štyria študenti žilinských stredných škôl.

Adam Cabaj Spojená škola internátna, Fatranská 3321/22, za reprezentáciu Slovenskej republiky v stolnom tenise a za 1. miesto na Special Olympics Games 2015. Z rovnakej školy pochádza aj Martin Vaškovič, ocenený za úspešnú reprezentáciu Slovenskej republiky v behu na 100 a 200 m a získanie 1. a 2. miesta na Special Olympics Games 2015. Ďalším oceneným bol Miroslav Gašpárek, Súkromné gymnázium, Vysokoškolákov 13, za úspešnú reprezentáciu Slovenskej republiky na Medzinárodnom turnaji mladých fyzikov a získanie striebornej medaily. A Daniel Zvara, Gymnázium, Veľká okružná 22, za reprezentovanie Slovenska na svetovej súťaži Intel ISEF.

„Vďaka svojmu talentu, vedomostiam a schopnostiam ste sa dokázali presadiť nielen v konkurencii svojich rovesníkov tu na Slovensku, ale mnohí z vás aj v medzinárodnom meradle. Vaše úsilie a námaha, ktoré ste pri tom vynaložili, si takisto zaslúži naše ocenenie. Želám vám, aby ste si túto cieľavedomosť udržali nielen v ďalšom štúdiu, ale i po celý život, a aby vám pomáhala napĺňať vaše predsavzatia i sny,“ uviedol vo svojom príhovore Draxler. Ako dodal, verí, že svoje nadanie budú ďalej rozvíjať aj v budúcom zamestnaní, v prospech celej spoločnosti. Tento rok dostalo cenu 34 študentov stredných a vysokých škôl.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM