Zuzana Gadušová Správy

Študenti skrášľovali Vodné dielo: Vyniesli 80 vriec odpadu!

Už po druhý krát v tomto roku bola zorganizovná čistenie okolia Vodného diela Žilina, ktoré je atraktívnym miestom oddychu a rekreácie pre mnohých Žilinčanov i obyvateľov okolitých obcí.

Ilustračný obrázok k článku Študenti skrášľovali Vodné dielo: Vyniesli 80 vriec odpadu!
Zdroj: Dnes24.sk

Skupina 25 ekologicky zmýšľajúcich študentov zo Strednej odbornej školy stavebnej v Žiline na Bôriku sa pod vedením pedagógov vo štvrtok 16.10.2014 podujala k zberu odpadu z Budatína po oboch brehoch rieky Váh. Podarilo sa im vyzbierať takmer 80 vriec odpadu. Usilovných zberačov na Vodnom diele v priestoroch Extreme Parku čakalo občerstvenie v podobe chutného guláša a pitného režimu.

Čisto je aj popri cyklotrasách Vodného diela

Koniec sezóny sa opäť nesie v obdobnom duchu pomoci životnému prostrediu. Ako uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár, ,,aktivity takéhoto druhu sú tiež jednou z foriem podpory cykloturistiky v našom kraji. Nie je postačujúce len budovať, či obnovovať, ale aj udržiavať cyklotrasy, ktorých máme zo všetkých krajov na Slovensku najviac. Pre cyklistu je väčšinou už samotná jazda odmenou a zážitkom. Aby to tak skutočne bolo, je potrebné zachovávať krajinu v jej najprirodzenejšej podobe.“ Vďaka kontinuite podujatia bude možné nielen zvyšovať úroveň nášho životného prostredia, ale aj porovnať disciplínu ľudí pohybujúcich sa na cyklotrase. Už teraz je možné konštatovať, že odpadu je po letnej sezóne podstatne menej ako po sezóne zimnej. Ostáva už len dúfať, že sa tento trend bude opakovať.

Cieľom podujatia Prilož ruku k Vodnému dielu je dostať do povedomia mládeže a širokej verejnosti dôležitosť a nevyhnutnosť myslieť, konať a správať sa ekologicky k prírode a k prostrediu, v ktorom žijeme. Poďakovanie za spoluprácu patrí všetkým zúčastneným ako aj Vodohospodárskej výstavbe š.p., ktorá zabezpečuje odvoz odpadu.

Foto: Žilinská župa

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM