Iveta Hrabovská Futbal

Šošoni pred dnešnou odvetou: Musíme skórovať!

Futbalisti MŠK Žilina sa presunuli do Izraela už v nedeľu, oficiálny tréning na štadióne Kirjatu Eliezer v Haife absolvovali včera večer. Na dnešnej odvete s klubom Hapoel Kirjat Šmona majú jasný cieľ, a to skórovať.

Šošonov čaká určite náročný duel, chcú však skórovať. Keďže v prvom domácom zápase slovenský majster vydrel víťazstvo 1:0, gól na ihrisku súpera by ho významne priblížil k postupu. Holandský tréner Frans Adelaar ešte pred odletom pripomenul dôležitosť výsledku prvého zápasu, v ktorom jeho tím neinkasoval. „1:0 je dobrý pohárový výsledok. V odvete však na bezgólovú remízu nemôžeme hrať. Vieme, čo by znamenalo, ak by sme v odvete strelili gól,“ citoval Adelaara oficiálny web klub spod Dubňa.

Bude sa taktizovať[/si­ze][/color]

Útočník Róbert Pich očakáva taktickejší duel, nakoľko po prvom dueli sú už karty rozdané. „Určite to bude iný zápas, pretože vyhrávame 1:0. Myslím si, že sa už bude trocha taktizovať. Veľmi by nám pomohlo, ak by sme strelili gól. Kirjat Šmona bude doma určite ešte silnejšia, musíme si dávať veľký pozor a aj my by sme mali byť nebezpečnejší,“ uviedol.

Pozitívne naladení[/size][/co­lor]

Odvetný zápas sa odohrá v Haife, keďže malý štadión Kirjatu Šmona nespĺňa prísne kritériá Európskej futbalovej únie (UEFA). Do akej miery z toho bude môcť Žilina ťažiť, si Pich netrúfol zhodnotiť. „Neviem, či to bude pre nás výhoda. Súpera určite príde povzbudiť veľa fanúšikov. Sám som zvedavý, aké tam bude prostredie. My sa musíme v prvom rade sústrediť na vlastný výkon a vysporiadať sa aj horúcim počasím,“ dodal.

Pozitívne naladený odcestoval aj portugalský obranca Ricardo Nunes, ktorý v prvom zápase nepremenil pokutový kop, no jeho zaváhanie napravil Jozef Piaček. „Nemáme sa čoho báť. Kirjat Šmona je dobré mužstvo, ale nemyslím si, že by sme sa pred odvetou mali triasť od strachu. Liga majstrov nie je pre tých, čo sa boja. Vyhrali sme doma a pred odvetou máme lepšiu východiskovú pozíciu než náš súper a navyše máme dobrý tím. Spravíme všetko pre to, aby sme vonku z tejto výhody vyťažili maximum,“ vyhlásil.

[blockquote]Žilina si prípadným postupom cez izraelského šampióna zabezpečí istotu minimálne dvoch ďalších stretov s európskymi klubmi, pretože v prípade prehry v 3. predkole by si zahrala play off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Rovnaký cieľ však má aj Kirjat Šmona. Vedenie klubu pre svojich fanúšikov pripravilo minimálne päť autobusov, ktoré ich zdarma prepravia do 100 km vzdialenej Haify.[/blockquote]

[blockquote]Hlavným rozhodcom odvetného súboja bude Ukrajinec Serhij Bojko, ktorému budú na čiarach pomáhať krajania Oleksandr Kornijko a Volodymyr Volodin.[/bloc­kquote]

Žilina24/webnoviny Foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM