Správy

Situáciu na cestách komplikuje sneženie: Na horských priechodoch sa skrížili kamióny!

Situáciu na cestách v Žilinskom kraji výrazne komplikuje kašovitý a utlačený sneh. V takmer celom Žilinskom kraji sneží alebo prší, cestári upozorňujú na zasnežené cesty najmä na Orave a v okolí Terchovej. Na horských priechodoch Makov a Šturec sa skrížili kamióny.

Ilustračný obrázok k článku Situáciu na cestách komplikuje sneženie: Na horských priechodoch sa skrížili kamióny!
Zdroj: Webnoviny.sk

Podľa centrálneho dispečingu Slovenskej správy ciest na rýchlostnej ceste R3 medzi Sedliackou Dubovou a Širokou a tiež Tvrdošínom a Trstenou treba rátať s kašovitým snehom do dvoch centimetrov, na cestách III. triedy v okolí Námestova s kašovitým až utlačeným snehom do 10 centimetrov.

Zhoršená viditeľnosť aj sneženie

Stella centrum hlási skrížené kamióny a zdržanie na horských priechodoch Makov a Šturec. Čertovica je pre všetky vozidlá zjazdná len so snehovými reťazami, ostatné horské priechody v kraji sú prejazdné bez aktuálnych obmedzení, no treba na nich rátať s vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do troch centimetrov, na Hutách a Príslope až do piatich centimetrov. Na Kysuciach a Orave upozorňujú cestári aj na zníženú viditeľnosť pre silné sneženie.

Pre nákladné autá s dĺžkou viac ako 12 metrov sú v Žilinskom kraji po celú zimu uzavreté horské priechody Semeteš, Rovná Hora, Huty a Príslop. Kamióny nad 7,5 tony nesmú v zime jazdiť po ceste z Novej Bystrice do Oravskej Lesnej a ani cez Rovnú Horu medzi Terchovou a Zázrivou. Po celú zimu je pre vozidlá dlhšie ako 10 metrov uzatvorená aj cesta I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM