Michal Demjanovič Kultúra

Šikovné víkendové tipy pre Žilinčanov. 10 akcií, ktoré netreba prehliadnuť

Chcete si poriadne užiť voľné dni a ešte neviete ako? V Žiline a okolí budete mať z čoho vyberať. Stačí nazrieť do prehľadu z našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Šikovné víkendové tipy pre Žilinčanov. 10 akcií, ktoré netreba prehliadnuť
Zdroj: TASR

Hokejový zápas MsHK Žilina vs HK Nitra

23. 9. 2016, o 18:00, Zimný štadión, Žilina

Hokejový zápas Tipsport ligy 6. kolo. V zápase sa stretnú, domáca Žilina s druhým tímom aktuálnej tabuľky Nitrou. Zápas začína o 18:00.

Balady tour 2016

23. 9. 2016, Klub Kolečko, Žilina

Originálna pocta ľudovým piesňam z rôznych kútov Slovenska. Taká je ústredná myšlienka nahrávky Balady hudobnej dvojice Róbert Pospiš & Martin Sillay. Album, ktorý stihol zaujať poslucháčov aj odbornú kritiku predstavia hudobníci aj na živých vystúpeniach.

eMobility Day Žilina 2016

23. 9. 2016, od 10:00, Hlinkovo námestie v Žiline

Dňa 23. septembra 2016 sa na Námestí Andreja Hlinku v Žiline uskutoční Workshop k problematike elektromobilita v mestách „E-mobility day Žilina 2016“, na ktorom bude prebiehať odborná diskusia, predstavia sa i súčasne modely elektrovozidiel značky Tesla a iných výrobcov. K dispozícii budú testovacie jazdy vybraných vozidiel, súťaže a ďalšie zaujímavosti zo sveta elektromobility.

Sexuálna perverzita v Chicagu

23. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Sériový zvodca Bernie a jeho nesmelý kolega Danny si nenechajú ujsť jedinú príležitosť na to, ako zbaliť nejakú babu. Bary, knižnice, pláže – nevynechajú žiadne miesto s vysokým výskytom šikovných samičiek, medzi ktoré patria aj Deborah a jej spolubývajúca Joan. Postupne sa staneme svedkami začiatku, priebehu a konca jedného vzťahu – vzťahu Dannyho a Deborah. Vzťahu, ktorý by mal šancu na prežitie, pokiaľ by ho ich dvaja dôverníci neustále nesabotovali.

Red Bull get on top 2016

24. 9. 2016 , o 9:00, Na kopci v Porúbke pri Žiline

Na štarte sa stretnú profesionáli aj začiatočníci, mladá krv a starí klasici, úspešní jazdci, ale aj neznáme talenty. Prihlásiť sa môžu pretekári s motokrosovou alebo enduro motorkou a to bez obmedzenia objemových kubatúr. Bude to súboj jazdec vs kopec, ale zároveň aj jazdec vs jazdec. Vo vynovenej verzii totiž nestačí poraziť iba gravitáciu. Porúbka zažije celosvetovú premiéru konceptu dual up-hill, ktorý na štartovú líniu proti sebe postaví dvoch pretekárov. Na štarte sa očakáva 140 statočných a tí sa predstavia vo vyraďovacích dueloch.

Zdroj: TASR

Ilúzie

24. 9. 2016, o 19:00, Mestské divadlo, Žilina

Komorná hra rozpráva príbeh dvoch starých manželských párov, ktoré dospeli do bodu, kedy bilancujú svoje vzťahy. Aký má ale zmysel znovu interpretovať svoj život? Neustále hľadanie odpovedí a potreba dorozprávať svoj životný príbeh je vo výsledku len prejavom nedostatku viery. A kde nie je viera, objaví sa lož. Prichádzajú ďalšie a ďalšie interpretácie lásky, no každý výklad, ktorým sa postavy snažia postihnúť zmysel a podstatu žitia založeného na láske, teda na bytostnom súžití s druhým človekom, sa stáva iba ilúziou. Ak chceme za každú cenu uvidieť pravdu, môžeme sa ohromne spáliť.

Športový deň v Atrium Dubeň

24. 9. 2016, o 14:00, Atrium Dubeň, Žilina

Srdečne pozývame na športové popoludnie spojené s „ochutnávkou“ športových aktivít Žirafy: príďte si s „detvákmi“ vyskúšať hokejbal, florbal, basketbal, americký futbal, rugby, workout, futsal, zatancovať hip-hop či poskákať na hrade.

PIKI Pezinok: BABIČKA Z VAJÍČKA

25. 9. 2016, Sála Bábkového divadla Žilina

Načo vám je mamička princezná a otecko na hranie, keď na vás nemajú čas. A niekedy vás hnevajú tak, že človek by vyskočil z kože. A ešte k tomu nemajú rodičov a teda ani vy starých rodičov. Najvyšší čas, aby sa stal nejaký zázrak! Zlatá rybka, Aladinova zázračná lampa, čarovné zrkadlo? Ale nie. Vajíčko. Obyčajné, malé vajíčko. Hosťuje Divadlo Piki. Nedeľné predstavenie pre verejnosť.

Cestovanie v čase

25. 9. 2016, o 9:00, Hrad Strečno a Budinský hrad

Považské múzeum v Žiline v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja si aj tento rok pripravilo pre svojich návštevníkom podujatie „Cestovanie v čase“ pri príležitosti Medzinárodného dňa cestovného ruchu. Program sa bude odohrávať na hrade Strečno, ale zároveň aj na Budatínskom hrade.

Nedeľné popoludnia pre deti

25. 9. 2016, o 15:00, ZOC Max, Žilina

Zábavno-obchodné centrum MAX pozýva vás a vaše ratolesti aj po prázdninách na kultúrne nedeľné popoludnia plné zábavy a smiechu, ktoré sa budú konať vždy v nedeľu o 15:00 na prízemí pri hlavnom vstupe do centra. 25. septembra sa na vás teší Divadlo zo šuflíka so svojím bábkovo-činoherným predstavením Pinokio, počas ktorého si nielen zaspievate, ale zažijete aj veľké dobrodružstvo v atmosfére Talianska.

Čítajte tiež:

Ideálny čas na nový džob: V žilinskom okrese vyše 50 miest!

Fantázia nepozná hraníc: Pozrite si TOP výtvory žilinského tatéra Bisiho, FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM