Aktualizované Barbara Dallosová Krimi

Rozsiahly požiar pri Žiline: S plameňmi bojujú desiatky hasičov! FOTO

Podľa hovorkyne žilinských hasičov sa oheň šíri a na mieste už niekoľko hodín zasahujú desiatky hasičov. Čítajte podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahly požiar pri Žiline: S plameňmi bojujú desiatky hasičov! FOTO
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová, požiar lesného porastu nad Považským Chlmcom bol hasičom ohlásený krátko po polnoci (23.5.).

,,K požiaru boli vyslaní hasiči z hasičskej stanice v Žiline, ktorí prieskumom zistili, že horí tráva a kríky, avšak požiar sa rozširuje aj na stromy. Následne boli k požiaru vyslaní aj hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, z hasičskej stanice v Bytči, v Kysuckom Novom Meste a povolaní boli aj členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Trnové a Rosina," uviedla Ondrichová.

Ako zhrnula, celkovo na mieste ešte stále zasahujú skoro tri desiatky profesionálnych a dobrovoľných hasičov s trinástimi kusmi hasičskej techniky.

Plocha požiaroviska je približne 400 × 800 metrov. Hasiči na mieste udalosti stále zasahujú,“ aktualizuje informáciu o požiari hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová o 10: 45 hod.

Titul. foto: ilustračné

Požiar v Považskom Chlmci: Na mieste desiatky hasičov
2
Galéria
Zdroj: HaZZ Žilina
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM